Den Haag: hotspots voor foodies

Den Haag: hotspots voor foodies

Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen, wat ben je mooi! En gezellig en leuk en veelzijdig! Ik ken Den Haag best goed, mijn opa en oma woonden er, we hebben er zelf een half jaartje gewoond én ik heb er gestudeerd. Vroeger (vroegah 🙂 ) was ik dus veel meer Den Haag georiënteerd dan nu terwijl ik nog steeds vlakbij woon. Toch was ik er al lang niet meer geweest dus des te leuker was het dat ik werd uitgenodigd voor een foodbloggerstour waarbij we de Den Haag: hotspots voor foodies nader bekeken!

De leukste hotspots

Waar kun je nou het beste terecht voor een lekker hapje en drankje? Waar slaap je het lekkerst? Waar haal je goddelijke chocola en waar kun je de beste thee scoren? ’s Avonds wil je lekker dineren in Den Haag en ook daarvoor kregen wij tips voor de leukste hotspots. Zelfs aan de vega en vegans onder ons was gedacht! Den Haag heeft zoveel te bieden en is zeker niet alleen maar leuk om te shoppen. De hofstad biedt een hoop leuke plekken voor foodies en wij kregen ze op een presenteerblaadje! 

All day genieten bij Anne & Max Kerkplein

Voor de 2e keer organiseerden Anne-Marie van My Happy Kitchen en Marjolein van Foodies have arrived een toffe tour door het Haagse. Vorig jaar kon ik helaas niet mee dus ik was superblij dat ik nu weer een uitnodiging kreeg én mee kon! Met een groep van ongeveer 20 leuke bloggers waarvan een aantal onbekenden en ook veel inmiddels al lieve blogvriendinnen starten we om 12 uur op het Kerkplein bij Anne & Max, een supergezellige plek waar je terecht kunt voor een echt huiskamergevoel. Iedere dag vanaf 8 uur ’s ochtends staan ze voor je klaar met verse huisgemaakte producten van verse ingrediënten. Wij werden hartelijk ontvangen met allerlei lekkers om te proeven en dat smaakte naar meer! Zeker eens naartoe gaan dus als je in Den Haag bent.

Kookwalhalla Dok home of Cooking

Met een volle planning vertrokken we al snel naar de volgende stop: kookwalhalla Dok home of cooking in de Passage. Bij dé kookwinkel van Den Haag wil je eigenlijk niet meer naar buiten zonder alles te hebben gekocht en ik werd er behoorlijk hebberig van! Alles wat je als hobbykok of fervent kookfanaat nodig hebt, vind je hier. Ook hier werden we verwend met een heerlijk citroen meringue taartje en een glas bubbels en kregen we ook nog eens een mooi mes. Natuurlijk hebben ze ook een online shop maar ga vooral naar de winkel voor de hele beleving want je kunt er ook regelmatig proeven! En wist je dat Heel Holland Bakt winnaar Menno hier heel veel van zijn creaties heeft bedacht en geoefend? 

Slapen in een oud bankgebouw

Vergeet Amsterdam of Maastricht, Den Haag is ook hartstikke leuk voor een weekendje weg! Nu woon ik daarvoor te dichtbij maar toch kreeg ik spontaan zin in een weekendje in de hofstad na het zien van het prachtige hotel Indigo. In het voormalig gebouw van de Nederlandse bank slaap je tussen de kluizen en afbeeldingen van de oude gulden briefjes. Het hotel is prachtig, smaakvol ingericht en staat tegenover Paleis Noordeinde. Beneden in de Gold Bar kun je in stijl genieten van het eten en het drinken en vergeet ook niet om even een kijkje te nemen in de originele kluis (wat een mega dikke deur) waar je nu kunt vergaderen.

Restaurant Tapisco voor Spaanse en Portugese tapas

De volgende stop was ook weer een bijzonder fijne: nieuwe hotspot Tapisco. Het is alweer het vierde restaurant van Marcel van der Klein (van o.a. sterrenrestaurant Calla’s) en hier eet je een combinatie van Spaanse tapas en Portugese petiscos. Wij proefden de befaamde pinxto ‘Gilda’ en nog een heerlijke gazpacho. Het is er ontzettend sfeervol en de strakke moderne open keuken met grote wijnklimaatkast is een echte eyecatcher. Daar zou ik weleens willen koken!

Chocolate heaven bij de Bonte Koe

Op naar chocolate heaven! Chocolaterie De Bonte Koe is sinds kort ook neergestreken in het Haagse en wel in het oude pand van een vleeschhouwerij. In de etalage vind je dan ook een eerbetoon aan de slager met een ontzettend gave, uit chocola gehouwen, kop van een koe. De geur van chocolade is bijna bedwelmend als je binnenstapt maar gelukkig mag je proeven! Huisgemaakte warme chocolademelk en stukjes van de chocolade waarmee ze hun bonbons en bouchées maken. Iedere vestiging heeft zijn eigen specialiteit en hier heb je natuurlijk een reep gevuld met haagse hopjes, superlekker!

Theeleuten verzamelen!

Betjeman en Barton is the place to be voor de beste thee! De winkel staat vol met wel meer dan 180 soorten verschillende thee dus je zult hier zeker iets vinden naar je smaak. We kregen een mini workshop groene thee van de theesommelier en konden ons ook nog vergapen aan allerlei mooi servies.
Theeleuten kunnen hier hun hart ophalen aan alle soorten thee. Betjeman en Barton is gelukkig door heel Nederland te vinden met 20 winkels en ze hebben ook een webshop. 

Vega vlees is zoooo lekker

De meeste verrassende hotspot voor mij was toch wel het restaurant de Vleesch Lobby van de Vegetarische Slager. Ik ben geen vegetariër en als ik vegetarisch eet, laat ik gewoon vlees of vis weg. Ik had dus nog nooit vegetarisch vlees gegeten, althans niets dat ook naar vlees zou smaken. Hier kregen we hun nieuwste specialiteit: de naked chicken burger en de roockworst. Wat een verrassing! Vooral de kipburger was niet van ‘echt’ te onderscheiden en enorm smakelijk! De roockworst is ook heerlijk maar daar proefde ik iets meer bij dat het van soja wordt gemaakt. Hoe dan ook is het enorm bijzonder dat die vleessmaak zo dicht in de buurt kwam en dat het nog verrukkelijk is ook!

Borrelen en dineren in de Binckhorst

Toen we eenmaal buiten kwamen, lag er gewoon een sloep op ons te wachten om ons naar de laatste hotspot te brengen! Wat een luxe en wat hebben we gelachen omdat de meeste bruggen wel erg laag waren. De sloep bracht ons naar de Binckhorst waar restaurant Glaswerk ligt. Een supergaaf pand met groot terras waar je heerlijk kunt eten. Ze hebben een echte Haagse kaart met onder andere kâhwe en wârreme gerechten en wij proefden het signature gerecht van chefkok Bas: dé lekkerste steak tartare ever met een mayonaise van gerookte vanille olie en geraspte eendenlever. Zo ontzettend goed op smaak!

Den Haag: hotspots voor foodies

Het was echt een fantastische dag waarin ik zoveel lekkers en leuks heb mogen ontdekken en proeven! Marjolein en Anne-Marie hebben het top georganiseerd en ons echt verwend met zo’n toffe foodbloggerstour! Daarnaast was het zo enorm gezellig want we waren met een hele leuke groep waarvan ik er inmiddels aardig wat ken dus we hebben lekker bijgekletst en enorm gelachen! Dankjewel meiden en ik weet zeker dat ik snel weer een tripje naar Den Haag plan! 

Wil je nog meer lezen over restaurants en plekken die ik heb bezocht? Lees dan ook eens deze blogs: 

Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben met deze toffe hotspots in het mooie Den Haag! Laat je het me weten als je er geweest bent? Tag me dan op @debsbakery op Facebook of Instagram, vind ik leuk! 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.