fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Choco coco cakepops

Choco coco cakepops

Foodybox herfst

Al ruim een jaar krijg ik van PR bureau ‘De Kroon op het Werk’ ieder kwartaal een goedgevulde foodybox met nieuwe producten die ik dan mag uitproberen en waar ik meestal wel mee aan de slag ga omdat de ideeën bij het uitpakken al naar boven komen! Afgelopen vrijdag was het weer zover en kreeg ik de herfsteditie binnen. Die zit ook dit keer weer boordevol lekkers zoals kaas, wijn, chips, een pakket om zelf chilisaus te maken, koffie en romige kokospasta van de Blije Boterham. Ik was er al erg benieuwd naar dus ik kon niet wachten om het te proeven! Er zijn 4 verschillende smaken van de Blije Boterham te krijgen en die klinken stuk voor stuk wel verleidelijk: caramel stroopwafel, Hollandse speculaas en smeuïge muisjes. Wel vraag ik me af of de Hollandse speculaas niet gewoon op speculoos lijkt maar die heb ik nog niet geproefd. De romige kokos is inderdaad erg romig en smaakt lekker naar kokos maar ik zou hem zelf te zoet vinden voor op de boterham. Dus ik ben er maar mee gaan bakken! 

Cakepops

Ik dacht eigenlijk gelijk aan cakepops. Die wilde ik al een tijdje maken en je maakt ze door eerst een cake te bakken, die te verkruimelen en vervolgens het cakekruim te mengen met roomkaas en poedersuiker. Maar in plaats van roomkaas en poedersuiker kon ik vast wel de romige kokospasta gebruiken! Dan krijg je een soort bounty achtige cakepops en met een laagje pure chocolade erover moet dat wel lekker zijn! Ik heb ze samen met mijn kinderen gemaakt en dat maakt dit soort baksels extra leuk vind ik. Zo ben je ook nog eens gezellig samen bezig. Met dat herfstweer van de laatste dagen komt dat mooi uit. 

Choco coco pops

Bereiding

Cake

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 2 el cacao
  • 2 eieren
  • 30 gram geraspte kokos
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de boter en suiker romig.
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schraap de zijkanten van de kom schoon zodat de eieren goed met de boter kunnen mengen. Mix op middelgrote snelheid.
  4. Zeef het bakmeel en cacaopoeder en meng het kort door het botermengsel. 
  5. Voeg een snufje zout en de geraspte kokos toe.
  6. Schep het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede cakevorm van 20 cm.
  7. Bak de cake in 25 min gaar. Controleer met een sateprikker.
  8. Laat volledig afkoelen. 

Decoratie

  • 175 gram romige kokospasta (AH)
  • 350 gram pure chocolade
  • sprinkles
  • lollystokjes
  • extra: een stuk piepschuim
  1. Als de cake is afgekoeld, vermaal hem dan tot fijn kruim in de keukenmachine.
  2. Doe het in een ruime kom en schep de kokospasta erbij. 
  3. Kneed dit met je handen tot een geheel. Zorg dat alle kokospasta er goed door verdeeld is. 
  4. Maak balletjes van ongeveer 30 gram per stuk van het mengsel. Ik moet zeggen dat ik dat nog vrij groot vind dus je kunt er ook voor kiezen om 25 gram te doen. 
  5. Doe de balletjes in een bakje en zet ze minstens 4 uur in de koelkast. Als je niet zo lang wilt wachten, kun je ze ook laten opstijven in de vriezer. Let er dan wel op dat ze niet helemaal bevriezen en te hard worden. 
  6. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  7. Smelt 1/3 van de chocolade au-bain marie. 
  8. Haal van het vuur en roer beetje bij beetje de rest van de chocolade erdoor tot je een glanzende massa hebt.
  9. Let op: nu moet je snel te werk gaan omdat de chocolade snel afkoelt en weer stolt. 
  10. Steek een stokje in een cake balletje en haal deze door de chocolade. Schud het teveel aan chocolade eraf. 
  11. Steek de cakepop in een stuk piepschuim en bestrooi gelijk met sprinkles. 
  12. Bewaar de cakepops in de koelkast. 
disclaimer: Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de romige kokospasta van De Blije Boterham. Dit product is mij ter beschikking gesteld door De Kroon op het Werk. 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up