Broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel
Simpel en lekker, daar houd ik enorm van in de keuken. Uiteraard pak ik af en toe lekker uit maar hoe fijn is het als je binnen korte tijd iets superlekkers op tafel zet met maar een paar ingrediënten? Dit recept maakte ik als lunch maar met wat aardappeltjes of pasta erbij heb je een complete maaltijd. Ik heb jullie trouwens een beetje gefopt met de titel van dit recept. Deze broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel ziet er dan wel zo uit maar de zalm is geen zalm….
Inhoudsopgave
Vlees- en visvervangers
Tegenwoordig heb je hartstikke veel goede vlees- en visvervangers en ik mocht deze salmon style fillets van SoFine uitproberen. Ze zijn dus volledig vega en gemaakt van biologische soja. De smaak is goed, het smaakt naar gerookte zalm en de bereiding is ook peanuts. Ik was in ieder geval blij verrast dat het geen droge hap was en gewoon een zeer smakelijke visvervanger. De producten van SoFine zijn bij Jumbo supermarkten te krijgen. Dit gerecht is trouwens ook gewoon heel erg lekker met verse zalm 🙂
Broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel
2
servings30
minutesIngrediënten
500 gram broccoli, in roosjes
2 SoFish fillets salmon style (SoFine) of 2 zalmfilets
20 witte druiven, gehalveerd
1/4 granaatappel
5 takjes peterselie, gehakt
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1/2 eetlepel balsamico azijn
peper en zout
olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de broccoli over de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Rooster de broccoli in 25 à 30 minuten gaar.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er 1 eetlepel olijfolie in. Ik gebruikte trouwens een goede anti aanbakpan en gebruikte geen olie voor het bakken van de SoFish fillets salmon style.
- Bak de filets aan alle kanten in 9 minuten goudbruin.
- Schep de broccoli, peterselie, druiven en granaatappelpitjes door elkaar met de dressing. Serveer met de zalm filets.
Tips
- Vervang gerust de SoFish salmon style fillets voor zalmfilet
Ook zo gek op broccoli?
- Buddha bowl met broccoli en zwarte knoflookdressing
- Broccolisalade met amandelen en geitenkaas
- Quiche met broccoli, paprika en cashewnoten
- Risotto met broccoli en kruidenroomkaas
Ik heb de SoFish fillets Salmon style gekregen om uit te proberen. De mening in dit artikel is daardoor niet beïnvloed. Ik schrijf alleen over producten waar ik enthousiast over ben. Meer info vind je in mijn disclaimer.