Broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel

Broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel

Simpel en lekker, daar houd ik enorm van in de keuken. Uiteraard pak ik af en toe lekker uit maar hoe fijn is het als je binnen korte tijd iets superlekkers op tafel zet met maar een paar ingrediënten? Dit recept maakte ik als lunch maar met wat aardappeltjes of pasta erbij heb je een complete maaltijd. Ik heb jullie trouwens een beetje gefopt met de titel van dit recept. Deze broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel ziet er dan wel zo uit maar de zalm is geen zalm….

Vlees- en visvervangers

Tegenwoordig heb je hartstikke veel goede vlees- en visvervangers en ik mocht deze salmon style fillets van SoFine uitproberen. Ze zijn dus volledig vega en gemaakt van biologische soja. De smaak is goed, het smaakt naar gerookte zalm en de bereiding is ook peanuts. Ik was in ieder geval blij verrast dat het geen droge hap was en gewoon een zeer smakelijke visvervanger. De producten van SoFine zijn bij Jumbo supermarkten te krijgen. Dit gerecht is trouwens ook gewoon heel erg lekker met verse zalm 🙂

Broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel

Recipe by Debbie
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli, in roosjes

  • 2 SoFish fillets salmon style (SoFine) of 2 zalmfilets

  • 20 witte druiven, gehalveerd

  • 1/4 granaatappel

  • 5 takjes peterselie, gehakt

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 1/2 eetlepel balsamico azijn

  • peper en zout

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de broccoli over de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Rooster de broccoli in 25 à 30 minuten gaar.
  • Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er 1 eetlepel olijfolie in. Ik gebruikte trouwens een goede anti aanbakpan en gebruikte geen olie voor het bakken van de SoFish fillets salmon style.
  • Bak de filets aan alle kanten in 9 minuten goudbruin.
  • Schep de broccoli, peterselie, druiven en granaatappelpitjes door elkaar met de dressing. Serveer met de zalm filets.

Tips

  • Vervang gerust de SoFish salmon style fillets voor zalmfilet

Ook zo gek op broccoli?

Ik heb de SoFish fillets Salmon style gekregen om uit te proberen. De mening in dit artikel is daardoor niet beïnvloed. Ik schrijf alleen over producten waar ik enthousiast over ben. Meer info vind je in mijn disclaimer.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.