Frambozen Bread and butter pudding met chocolade en Wentelteefjes

Frambozen Bread and butter pudding met chocolade en Wentelteefjes

Soms bak of kook je weleens iets dat toch niet zo fantastisch blijkt te zijn als je van tevoren had bedacht. Ik kwam vorige week een recept tegen voor een chocolade vlechtbrood en dat leek me wel lekker voor de Paasdagen. Zo gezegd, zo gedaan dus zaterdag stond het vlechtbrood in de oven. Het zag er prima uit, mooi van vorm maar qua smaak…. Nou ja, absoluut niet vies maar er zat ook niet heel veel smaak aan. Dus wat doe je dan. Ik hou absoluut niet van eten weggooien, meestal vries ik iets in of eet ik er een paar dagen van. Maar nu kwam gelijk ‘bread and butter pudding’ in me op.

frambozen bread and butter pudding met chocolade en wentelteefjes

Heerlijk als ontbijt of brunch

Bread and butter pudding maak je met restjes brood die je besmeert met boter. Je doet de sneetjes in een bakblik, giet een ei-melk mengsel erover, even bakken en tadaa, een lekker dessert. Helemaal met een bolletje ijs. Of je maakt er wentelteefjes van zoals ik vandaag deed voor de lunch. Lekker met kaneelsuiker! Dus vandaag deel ik 2 recepten met jullie! Met de mix van de één maak je ook de ander. Dus kijk waar je het meeste trek in hebt, hier de recepten voor frambozen bread and butter pudding met chocolade en wentelteefjes.

ingrediënten frambozen bread and butter pudding met chocolade

  • 400 gram oud wit brood, in plakken van 2 cm dik of gewoon sneetjes brood gehalveerd. Je kunt er eigenlijk wel iedere soort brood voor gebruiken
  • 100 gram zachte roomboter
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram kristalsuiker, plus extra om erover te strooien
  • 100 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 10 gram amandelschaafsel
  • poedersuiker

bereidingswijze frambozen bread and butter pudding met chocolade

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Besmeer de sneetjes brood met de roomboter en leg ze naast elkaar in een cakeblik (21cm x 11cm).
  • Duw de stukjes chocolade ertussen. 
  • Klop de amandelmelk met de eieren, het vanille extract en de suiker los.
  • Giet het geleidelijk over het brood en laat 10 minuten staan.
  • Verdeel de frambozen en de amandelen eroverheen en bestrooi met wat kristalsuiker.
  • Bak de frambozen bread and butter pudding met chocolade in 30 minuten goudbruin.
  • Laat de pudding ongeveer 10 minuten afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Lekker met een bolletje chocoladeijs en slagroom.
     
frambozen bread and butter pudding met chocolade en wentelteefjes

ingrediënten wentelteefjes

  • 500 gram oud wit brood
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram kristalsuiker, plus extra om erover te strooien
  • kaneel
  • zonnebloemolie

bereidingswijze wentelteefjes

  • Klop de amandelmelk met de eieren, het vanille extract en de suiker.
  • Doop iedere keer een sneetje brood in het amandelmelkmengsel. Doe dit bij alle sneetjes brood.
  • Stapel ze op op een bord en schenk het resterende mengsel eroverheen.
  • Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de sneetjes brood aan beide zijden goudbruin.
  • Meng wat suiker met kaneel en bestrooi de wentelteefjes ermee.
  • Eet ze nog warm lekker op! Eet smakelijk!
frambozen bread and butter pudding met chocolade en wentelteefjes

Heb je zin gekregen in nog meer lekkere ontbijt recepten? Bekijk dan ook eens:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.