Banoffee brownie drip cake

Banoffee brownie drip cake

Een spektakelstuk, zoals ze het bij Heel Holland Bakt noemen, is altijd leuk om te maken. Voor een verjaardag, babyshower of een ander feestje. En laten mijn ouders nou vandaag precies 46 jaar getrouwd zijn! Feesttaarten zijn vaak taarten met meerdere lagen en rijkelijk gedecoreerd. Maar ik weet dat veel mensen er tegenop zien om aan zoiets te beginnen want het is zoveel werk. Wat als ik je nu eens vertel dat je met minimale moeite deze gave banoffee brownie drip cake kunt maken?

banoffee brownie drip cake

Het voordeel van bakken met een bakmix

Ik moet eerlijk bekennen: de afgelopen jaren kwamen bakmixen er bij mij niet in. Zelf iets bakken from scratch vind ik één van de leukste dingen om te doen dus waarom zou ik dan een bakmix gebruiken? Maar af en toe kreeg ik iets opgestuurd om uit te proberen en toen ik met Homemade bakmixen ging samenwerken voor een heel tof offline event, begon ik steeds meer in te zien dat kant- en klare bakmixen ook heel handig kunnen zijn! Over het algemeen zijn bakmixen gericht op gemak en snelheid en zo kun je in een korte tijd toch iets bijzonders op tafel zetten. Daarnaast zijn ze foolproof en kan iedereen het maken. 

banoffee brownie drip cake

Banoffee brownie drip cake maken

Voor deze banoffee brownie drip cake heb ik dus alleen maar bakmixen gebruikt. Zowel van Homemade bakmixen als van BrandNewCake. Ik koos voor een combi van brownie en banoffee cake maar je kunt natuurlijk iedere combinatie maken die jou lekker lijkt. Ook de botercrème en drip zijn van BrandNewCake en qua decoratie heb ik gewoon wat dingen gebruikt die ik nog had liggen. Hagelslag voldoet prima! Als je een beetje vlot werkt, heb je de cakelagen in 15 minuten in de oven zitten. Ondertussen kun je de botercrème maken en de drip is al kant en klaar.

Hier zie je welke producten ik heb gebruikt:

Verder heb je nog 3 kleine springvormen van 16 cm nodig en een spuitzak met spuitmondje.

banoffee brownie drip cake

Banoffee brownie drip cake

Dit spektakelstuk maak je heel eenvoudig zelf door een aantal bakmixen slim te combineren!
Gang Tussendoortje
Trefwoord banoffee, brownie, dripcake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • 3 springvormen van 16 cm
  • spuitzak met spuitmondje
  • paletmes of spatel
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 400 g banoffee cakemix
  • 100 g botercrème mix
  • 1 pak brownie mix
  • 350 g roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 2 handjes gezouten pinda's optioneel
  • 375 ml water
  • gele kleurstof
  • gouden drip
  • sprinkles of hagelslag ter decoratie
  • boter of bakspray om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht, bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet ze in.
  • Mix de brownie bakmix met 150 ml water tot een glad beslag en schep dit in één van de springvormen. Verdeel hier een handje pinda's over.
  • Klop voor de banoffee cakelagen de mix met 200 g roomboter en de eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel dit over de 2 springvormen.
  • Zet de timer op 40 minuten en controleer dan met een satéprikker of de brownie en cakes gaar zijn. De brownie mag dan uit de oven en verleng de tijd voor de banoffee cakes evt. met 10 minuten. Laat de brownie en banoffee cakes ondersteboven afkoelen.
  • Bereid, terwijl de cakes in de oven zitten, alvast de botercrème voor. Meng 100 g botercrème mix met 125 ml water. Roer dit glad en laat 30 minuten opstijven.
  • Klop de rest van de roomboter in 4 minuten luchtig en licht en voeg steeds wat van de botercrème mix toe tot je een gladde crème hebt. Voeg gele kleurstof naar wens toe en klop het nog zo'n 5 minuten luchtig.
  • Schep de botercrème in een spuitzak met spuitmondje naar wens en leg apart.
  • Haal, wanneer de cakes afgekoeld zijn, ze uit de vorm en snijd eventueel nog iets van de bovenkant af om ze recht te maken. Leg een banoffee cake op een bord en verdeel er wat botercrème over.
  • Leg hier vervolgens de brownie laag op en verdeel er weer wat botercrème over.
  • Leg de laatste banoffee cake er ondersteboven op en maak de zijkanten glad met wat botercrème en een paletmes of spatel.
  • Verdeel ook nog een dun laagje botercrème over de bovenkant.
  • Tijd voor de drip! Haal de dop en het aluminium seal van de drip af en verwarm deze ongeveer 30 seconden op de hoogste stand in de magnetron. Schud goed en ga langs de rand van de taart waarbij je steeds even stopt voor een drip effect.
  • Verdeel vervolgens nog een laagje van de drip over de bovenkant en spuit toeven botercrème op de taart. Garneer met pinda's, sprinkles en / of hagelslag.
  • Bewaar de banoffie brownie drip cake in de koelkast.

Zoek je nog meer spektakelstukken?

Voor verjaardagen, feestjes of andere bijzondere gelegenheden wil je weleens uitpakken met iets bijzonders. Ik hou ervan om een taart net even wat extra’s te geven en heb dan ook verschillende feesttaarten op de blog staan. Bekijk de recepten hier:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.