fbpx

Aubergine parmigiana

Aubergine Parmigiana Aubergine Parmigiana

Ik vind het maar saai weer. Grauw, kil en nat, echt niet veel aan. Als het buiten zo grauw is, probeer ik het binnen uiteraard wat op te fleuren. Dat gaat perfect met lekker comfortfood zoals deze aubergine parmigiana. Laagjes geroosterde aubergine afgewisseld met laagjes kaas en smaakvolle tomatensaus. Als er dan zo’n dampende schaal voor je neus wordt gezet, wordt je vanzelf warm vanbinnen! Serveer het met lekker brood en een frisse salade. Echt genieten!

Voor 6 personen:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • een bosje basilicum
  • 4 el olijfolie
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 el olie van de zongedroogde tomaatjes
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 3 aubergines
  • 2 bollen mozzarella (à 125 gram)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Aubergine Parmigiana

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de basilicumsteeltjes.
  3. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 0,5 cm.
  4. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel olie van de tomaatjes.
  5. Voeg de tomaten en zongedroogde tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
    Aubergine Parmigiana
  6. Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en de resterende tomatenolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  7. Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte parmezaan afwisselend in een ovenschaal.
  8. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Dit recept is gebaseerd op Jamie Oliver’s Aubergine Parmigiana

Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



1 thought on “Aubergine parmigiana”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen