Aubergine parmigiana
Ik vind het maar saai weer. Grauw, kil en nat, echt niet veel aan. Als het buiten zo grauw is, probeer ik het binnen uiteraard wat op te fleuren. Dat gaat perfect met lekker comfortfood zoals deze aubergine parmigiana. Laagjes geroosterde aubergine afgewisseld met laagjes kaas en smaakvolle tomatensaus. Als er dan zo’n dampende schaal voor je neus wordt gezet, wordt je vanzelf warm vanbinnen! Serveer het met lekker brood en een frisse salade. Echt genieten!
Voor 6 personen:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- een bosje basilicum
- 4 el olijfolie
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 2 el olie van de zongedroogde tomaatjes
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
- 3 aubergines
- 2 bollen mozzarella (à 125 gram)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de basilicumsteeltjes.
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 0,5 cm.
- Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel olie van de tomaatjes.
- Voeg de tomaten en zongedroogde tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en de resterende tomatenolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte parmezaan afwisselend in een ovenschaal.
- Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Dit recept is gebaseerd op Jamie Oliver’s Aubergine Parmigiana