Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda’s

Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda’s

Ik ben een enorme fan van aubergines! Dat ben ik niet altijd geweest hoor, vroeger moest ik echt helemaal niets van deze groentesoort hebben maar tegenwoordig is het één van mijn lievelingsgroenten. Dat komt omdat ik nu weet hoe ik aubergines moet klaarmaken! In tegenstelling tot courgettes, is het belangrijk dat je aubergines goed gaart. Nog iets te hard en het geeft een enorm vies mondgevoel en qua smaak is het dan ook niet om over naar huis te schrijven. Dus neem je tijd. Dat wil niet zeggen dat gerechten met deze paarse prachtgroente in de hoofdrol veel tijd kosten, binnen een half uur is het wel gepiept. Dat is ook het geval bij deze aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda’s.

Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda's

Aubergines van een dartkampioen

Het grappige is dat ik deze aubergines kreeg van Aubergenius Dirk van Duijvenbode. Heel eerlijk? Ik had nog nooit van hem gehoord haha maar ik ben ook geen dartliefhebber. In ieder geval werkt deze darter van wereldformaat in ‘s-Gravenzande (waar ik ben opgegroeid) in de kassen tussen de aubergines en hij vindt dat deze groente een wat prominenter plekje in de gemiddelde keuken verdient. Daar ben ik het helemaal mee eens en ik was dan ook erg blij met dit lekkere pakket vol met dagverse aubergines. Een grappig weetje: aubergines veranderen niet van smaak wanneer ze groter worden. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel bij courgettes, dat worden waterbommen die alleen nog maar goed zijn om soep van te maken. Dus wanneer je een lekkere grote aubergine ziet liggen die mooi glanst en stevig aanvoelt, neem hem lekker mee om ermee te koken! Aan de smaak zal het niet liggen.

Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda's

Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda’s

In dit gerecht ben ik op de Oosterse tour gegaan met aubergines. In combinatie met jackfruit en pinda’s heb je een lekker gerecht dat bovendien makkelijk te maken is! zorg er wel voor dat je de aubergines dus echt lekker gaar bakt,, dan krijg je die heerlijke smaak. Aubergines zijn trouwens niet alleen lekker in Oosterse gerechten, ook in Mediterrane gerechten komen ze goed tot hun recht. Of gewoon gegrild in plakjes bij de borrel. Scroll even door naar beneden voor een overzicht van alle aubergine recepten op mijn site!

Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda’s

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord aubergine, jackfruit, soyasaus, vegan
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten

  • 2 aubergines in blokjes van 2 x 2 cm
  • 1 blik young jackfruit afgespoeld en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 el maïzena
  • 4 el soyasaus
  • 2 tl suiker
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • ongezouten geroosterde pinda's
  • verse koriander vervang dit door bosui als je niet van koriander houdt.

Instructies

  • Verwarm de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de knoflook.
  • Schep de aubergine om met de jackfruit, 1 el maïzena en peper en zout.
  • Bak de aubergine en jackfruit op hoog vuur goudbruin.
  • Maak een papje van de rest van de maïzena met 1 eetlepel water en doe dit met de soyasaus en suiker in de pan.
  • Laat de aubergine en jackfruit op zacht vuur ongeveer 15 minuten garen.
  • Garneer met de pinda's en koriander.

Notities

Tip: lekker met rijst maar ook op een soft taco of op een broodje! 

Allerlei lekkere recepten met aubergines

Ik zei het hierboven al even: aubergines zijn heel veelzijdig en daarom deel ik hieronder alle auberginerecepten van de site. Omdat er vast wel iets tussen zit dat jij lekker vindt zodat je ook vaker deze mooie groente op tafel kunt zetten!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.