Pindakaas cookie cake met chocolade

Pindakaas cookie cake met chocolade

Cookie cakes zijn eigenlijk hele grote smeuïge koeken. Tegenwoordig vind je ook cijfer- en letter koekjestaarten die zo worden genoemd dus het is soms even opletten wat er nou precies bedoeld wordt. Nou is het allebei ontzettend lekker maar wel iets totaal anders dus! Ik ben echt gek op koekjes en ben van plan om dit jaar extra vaak koekjes te gaan bakken haha. Nu is het bakken van koekjes soms best tijdrovend, zeker wanneer je ze moet uitsteken en het deeg steeds moet uitrollen en dan is zo’n cookie cake appeltje eitje. Deze pindakaas cookie cake met chocolade baseerde ik op de speculoos cookie cake die ik voor Sinterklaas maakte.

Snel bakken

Zoals jullie wel weten, ben ik gek op zelf bakken! Maar soms heb ik gewoon weinig tijd. Toen ik deze pindakaas cookie cake met chocolade maakte, had ik eigenlijk ook amper tijd. Ik had een afspraak met andere moeders om naar de ballenbak te gaan met de kinderen en iedereen neemt dan wat lekkers mee. Dus het was de keuze tussen heen en weer naar de winkel voor een pak koek of toch maar even kijken of ik zelf wat kon maken binnen 10 minuten mét een korte oventijd. En tadaa!! Makkelijk gelukt dus. Maak je niet druk als je geen basterdsuiker hebt, dan kun je die gewoon vervangen voor gewone suiker. Net als melk: dat kan net zo goed amandelmelk of iets dergelijks zijn. Ik maakte allemaal restjes notenpasta op dus doe er vooral niet te moeilijk over, ik beloof je dat het lekker is!

pindakaas cookie cake met chocolade

Ingrediënten en bereidingswijze pindakaas cookie cake met chocolade

  • 135 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram pindakaas
  • 145 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 125 gram chocolate chips (wit, melk of puur)
  • een boterkoekvorm of ronde vorm van 23 cm
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een ronde ingevette boterkoekvorm met bakpapier.
  2. Klop de roomboter met de pindakaas romig en voeg dan de suiker toe. 
  3. Voeg vervolgens het ei, de melk en de vanille essence toe en klop erdoor tot het is opgenomen.
  4. Meng de bloem in een kom met het zout en de baking soda en meng dit door het botermengsel tot het net gemixt is.
  5. Meng er tenslotte de chocolate chips doorheen en schep het beslag in de vorm.
  6. Maak de bovenkant glad met een spatel en bak de cookie cake 15-20 minuten tot deze aan de randen goudbruin is. Bak hem niet te lang, hij moet nog smeuïg blijven in het midden. 
  7. Laat de pindakaas cookie cake met chocolade afkoelen op een rooster. 
pindakaas cookie cake met chocolade

Ook zo gek op bakken?

Er staat natuurlijk superveel lekkers om te bakken op de blog. Hier zijn een paar suggesties:

Ga jij deze pindakaas cookie cake met chocolade maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.