Rundvlees salade met Thaise kruiden
West eats East
De Oosterse keuken, ik vind het verrukkelijk maar eerlijk gezegd kook ik zelden Oosters. Niet omdat ik het dus niet lekker vind maar wel omdat ik het maar niet voor elkaar krijg het zo te laten smaken als het hoort. En dan vind ik het niet lekker haha. Nu kreeg ik onlangs een nieuw kookboek: West eats East en in dit boek vind je de populairste gerechten uit China, Japan, Thailand en Vietnam. Bovendien krijg je uitleg over de verschillende smaakmakers en ingrediënten en staan er ook nog 20 heerlijke cocktails met een oosterse twist in! Ik maakte de rundvlees salade met Thaise kruiden om mee te beginnen en die smaakte echt enorm goed!
Oosterse gerechten
Binnenkort ga ik echt eens naar de aziatische supermarkt (er zit een hele grote in Den Haag) zodat ik ook wat van de andere gerechten kan maken! Oh ja, ik maakte ook nog de gebakken rijst uit dit boek voor bij de rundvlees salade en die was ook heerlijk! Er staan allemaal hele lekkere gerechten in en wat ook eens fijn is: de gerechten zijn allemaal voor 2 personen! Je kunt ze uiteraard verdubbelen maar zo zit je niet altijd met restjes. De rundvlees salade met Thaise kruiden is erg makkelijk te maken en superlekker! Volgende keer maak ik er ook zo’n smakelijke cocktail bij met namen zoals: safe & spicy of thaipirinha. Klinkt goed he?! Je koopt West eats East voor € 29,99 bij de (online) boekhandel.
Ingrediënten en bereidingswijze Rundvlees salade met Thaise kruiden
Voor 2 personen
- 250 gram rundvlees (ik gebruikte rosbief)
- 1 koffielepel kristalsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- een eetlepel citroensap
- 1/2 stengel citroengras
- 5 cherrytomaten
- 1/2 chilipeper
- 5 takjes koriander (+ extra om te serveren)
- 2 takjes munt (+ extra om te serveren)
- 1 stengel lente-ui (+extra om te serveren)
- 1/2 witte of rode ui
- 1/4 komkommer
- 20 gram geraspte wortelen
- Schroei het rundvlees aan beide kanten kort dicht. 30 seconden aan iedere kant.
- Snijd het vlees in dunne reepjes en doe dit in een kom.
- Meng de suiker met de vissaus en citroensap en giet dit over het vlees.
- Hak het citroengras fijn en halveer de cherrytomaten.
- Snijd de chilipeper, koriander, munt en lente-ui fijn en snijd de ui en komkommer in dunne halve maantjes.
- Doe de groenten en de kruiden bij de geraspte wortel en meng dit goed.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de salade op een bord en verdeel het rundvlees erover.
- Maak het af met wat extra kruiden en geniet van je rundvlees salade met Thaise kruiden.