Kruidige pompoensoep

Kruidige pompoensoep

Pompoen

Het lijkt nog steeds meer herfst dan winter. Ik mis de koude en heldere dagen wel. Dan vind ik de winter helemaal niet erg maar dit druilerige gure weer vind ik niks. Het is dat je geen invloed op het weer hebt…. Maar niet getreurd, we laten het zonnetje gewoon binnen schijnen! En hoewel de pompoen ook aan de herfst doet denken, vind ik wel dat je erdoor opvrolijkt! Het heeft zo’n mooie kleur en eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Dit recept voor kruidige pompoensoep ontstond weer eens toen ik wat dingen bij elkaar in de oven gooide haha. Dat klinkt natuurlijk een beetje lomp maar ik bedoel meer dat ik hou van experimenteren in de keuken. Ik wilde een lekkere soep maken en vond van alles in mijn groentelade en op de groenteschaal. De oven is voor mij een ideale manier van groenten bereiden. Je snijd alles in ongeveer even grote stukken, husselt het met wat olie en kruiden en daarna heb je er voorlopig even geen omkijken naar. Als je het uit de oven haalt, komen de geuren je al tegemoet!

kruidige pompoensoep

Kruidige pompoensoep

Pompoensoep heeft veel variaties, er staat al een heerlijke versie met Parmezaanse kaas online. Deze kruidige pompoensoep is weer heel anders door het gebruik van de ras el hanout, paprika en gember. Ik vind het vooral lekker om met soep te lunchen. Het is ook nog eens een goede manier om veel groenten binnen te krijgen op een dag en het vult goed. Uiteraard kun je deze pompoensoep ook als avondeten eten! Een lekker breekbrood erbij, eventueel nog wat salade, hmmm! Vervang voor een vegetarische versie de kippenbouillon voor groentebouillon. Eet smakelijk.

Ingrediënten en bereidingswijze kruidige pompoensoep

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 aardappel, geschild
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • 3 volle theelepels ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel chilivlokken
  • peper en zout
  • koriander om te serveren
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de pompoen, ui, paprika en aardappel in grove stukken.
  3. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Leg de gepelde teentjes knoflook erbij en schep om met de ras el hanout en olijfolie.
  5. Rooster een half uur tot de pompoen zacht is.
  6. Doe de groenten met de gember, bouillon en chilivlokken in een grote pan en breng aan de kook.
  7. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer desgewenst met koriander.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.