Pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie

Pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie

Meestal is mijn motto bij pizza: less is more maar voor deze pizza maakte ik graag een uitzondering! Wat een smaken bij elkaar, dit is echt een ontzettend smaakvolle combinatie en deze pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie is een enorme aanrader.

Pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie

Pizza bianca

Door de pizza te beleggen met ricotta in plaats van tomaten, maak je een pizza bianca. Een pizza bianca is een heerlijk alternatief voor de traditionele variant en je kunt hem beleggen met ricotta maar ook met mascarpone, roomkaas of crème fraîche. Ook bestaat er pizza bianca zonder saus. Ik had pas vegan ricotta gemaakt van amandelen. Heel makkelijk om te maken en heel erg lekker! Op deze pizza kun je ook normale ricotta gebruiken maar de smaak van de amandelen is een mooie toevoeging en aanvulling op de andere smaken.

Pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie

Pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie

Deze combinatie is ontstaan door wat restjes uit de koelkast te verwerken. Ik kwam witte bonen tegen en weet dat die goed smaken met taleggio en knoflook. Spinazie kan eigenlijk overal wel bij en omdat ik die vegan ricotta had, wilde ik die dus als basis gebruiken voor deze heerlijke pizza bianca met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie. Nou ben ik altijd al dol op pizza maar geloof me: dit is zo’n enorm aanrader! Je weet niet wat je proeft. Sowieso is taleggio een fantastische kaas voor op de pizza, hij smelt goed en heeft een heerlijke smaak. Er zit ook nog Parmezaanse kaas op dus bij deze pizza geniet je bij elke hap volop van een smaakexplosie.

Pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie

Basisrecept voor pizzadeeg

Tegenwoordig kun je in de supermarkt kant- en klare bollen pizzadeeg kopen die volgens mij best prima zijn. Maar ik maak mijn deeg eigenlijk altijd zelf en dat is gewoon het allerlekkerste! Het kost je ook niet heel veel tijd om te maken en als je een keukenmachine hebt, doet die het zwaarste werk voor je. Met mijn basisrecept voor pizzadeeg ben je verzekerd van goed deeg dat altijd lukt! In het recept vind je ook instructies voor het opbollen van het deeg en het vormen van een ronde pizza zonder deegroller. Die deegroller heb je ook helemaal niet nodig want daar krijg je alleen maar platte randen van. En dat wil je niet. Lekkere luchtige randen maken deze pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie helemaal af.

pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord pizza, ricotta, sperziebonen, taleggio
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 bol pizzadeeg
  • 3 el witte bonen gekookt
  • 2 el (vegan) ricotta
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 75 gram taleggio in stukjes
  • 2 handjes verse spinazie + extra om te garneren
  • peper en zout
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el verse tijmblaadjes

Instructies

  • Meng de witte bonen met het teentje knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm het pizzadeeg met je handen tot een ronde pizza.
  • Verdeel de ricotta erover en besprenkel met olijfolie.
  • Beleg met de witte bonen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel dan de spinazie en de taleggio erover en bestrooi met tijm.
  • Bak de pizza in 4 tot 12 minuten goudbruin. Beleg met extra spinazie naar wens.

Ook zo gek op pizza?

Wij eten inmiddels elke week pizza. Hoe kun je ook anders met een pizzaoven in de tuin haha. Naast het basisrecept voor pizzadeeg vind je ook genoeg inspiratie voor lekkere pizza toppings. Wat denk je van:

Ik zet altijd verschillende pizza’s op tafel dus je kunt de pizza met ricotta, taleggio, witte bonen en spinazie heel goed combineren met een andere pizza naar smaak! Buon appetito!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.