gnocchi met aubergine en saucijsjes
Gnocchi di patate
Dit lekkere en makkelijke recept is ideaal voor doordeweeks. Het is snel klaar en grote kans dat je kids het ook lekker vinden! Voor wie niet weet wat gnocchi zijn: dit is een balletje gemaakt van aardappel, bloem en ei. Dus eigenlijk een soort pasta maar dan met aardappel erin en als je de gnocchi goed bereid, krijg je een heerlijk luchtig resultaat. Je vindt het in Italiaanse restaurants dan ook bij de Primi, de voorgerechten, net als pasta en risotto. Was het vroeger nog echt armeluiseten in Italië, tegenwoordig wordt het in het hele land graag gegeten in allerlei variaties waarvan gnocchi al pomodoro (gnocchi met tomatensaus) misschien wel de meest geliefde is. Deze gnocchi met aubergine en saucijsjes eet ik graag met herfstachtig weer!
Probeer ook eens Gnocchi met bietensaus
Ingrediënten en bereidingswijze gnocchi met aubergine en saucijsjes
Dit recept is voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen
- 1 pak kant en klare gnocchi (te vinden in het pastaschap)
- 3 runder- of varkenssaucijzen
- een aubergine, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- een teentje knoflook, fijngehakt
- 300 gram spinazie (vers of diepvries)
- 10 zwarte olijven in plakjes
- Olijfolie
- peper en zout
- Tijm
- Fruit de ui glazig in wat olijfolie, voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur aan alle kanten bruin. Zet vervolgens het vuur lager en laat zachtjes zo’n 10 minuten bakken.
- Kook alvast water met wat zout voor de gnocchi.
- Snijd ondertussen het vel van de saucijzen over de lengte in en haal het vlees eruit. Snijd het in grove stukken en doe het bij de aubergine in de pan.
- Zet het vuur weer wat hoger om de saucijs rondom bruin te bakken.
- Voeg de spinazie toe en laat het slinken of, bij diepvries spinazie, laat het op matig vuur ontdooien.
- Doe dan de olijven erbij en breng op smaak met zout en peper en tijm. Laat alles zacht bakken tot de saucijs gaar is. Let op, dit duurt niet lang!
- Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven, dit duurt maar een paar minuten. Doe ze, samen met wat kookvocht, bij de aubergine.
- Bestrooi met wat verse tijm, besprenkel met wat extra vergine olijfolie en bestrooi met wat vers geraspte parmezaanse kaas of pecorino!
- Serveer de gnocchi met aubergine en saucijsjes direct. Buon appetito!
Variarietips:
- Je kunt in dit gerecht gewoon het vlees weglaten
- Voeg een pakje gezeefde tomaten toe voor een gevulde tomatensaus
- dit gerecht is ook lekker met courgette
Ga jij de gnocchi met aubergine en saucijsjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
3 gedachten over “gnocchi met aubergine en saucijsjes”
Geef een reactie
Vandaag gemaakt en we hebben er van gesmuld! Ook al keek Benjamin naar zijn bord en was zijn eerste reactie: bleh… dat wil ik niet, mama… 😉
Wat leuk Kir!! Fijn dat t gesmaakt heeft!