Tartelettes met rabarber en limoncello appels

Tartelettes met rabarber en limoncello appels

Het werd tijd dat ik eens aan de bak ging met limoncello! Naast Baileys is dit toch wel een van mijn favorieten alcoholische drankjes. Nu drinken wij hier maar weinig maar ik kan er af en toe enorm van genieten. Maar er stond nog geen enkel bakrecept met limoncello op de site dus het werd hoog tijd. In deze tartelettes met rabarber en limoncello appels combineer ik mijn liefde voor dit heerlijke Italiaanse digestief en mijn liefde voor rabarber!! En ik moet zeggen dat deze kleine taartjes echt fantastisch zijn uitgepakt.

tartelettes met rabarber en limoncello appels

Kleine taartjes bakken

Sinds ik de workshop kleine taartjes heb gedaan, heb ik een zwak voor deze gebakjes. Ik hou van die knapperige koekbodem en je kunt er qua vulling alles mee doen wat je maar wilt! Dus ik ben nog lang niet klaar met alle ideeën. In ieder geval zijn deze tartelettes met rabarber en limoncello appels niet moeilijk om te maken. Het zijn wat verschillende onderdelen maar je bent er per onderdeel niet ontzettend lang mee bezig. Je kunt de appels, rabarber curd en het deeg ook van tevoren maken. Wat je wel nodig hebt voor deze kleine taartjes zijn bakringen maar als je die niet hebt, kun je er één grote taart van maken. Verleng dan de baktijd naar 25 minuten.

tartelettes met rabarber en limoncello appels

Vrienden blij maken

Het is in ieder geval een fantastische combinatie: de limoncello met de rabarber en dan de gekarameliseerde appel erbij, hmmm. Het zijn geweldige eenpersoons gebakjes die smaken naar meer! Maar ik heb ze gewoon uitgedeeld haha. Het is echt mijn uitje geworden: een stukje fietsen of wandelen en mijn vrienden blij maken met wat lekkers en ze toch even zien op afstand voor de deur. Daar kan ik enorm van genieten! Ik wens je een fijne zondag!

tartelettes met rabarber en limoncello appels

Tartelettes met rabarber en limoncello appels

Deze goddelijke tartelettes zijn gevuld met rabarber limoncello curd en worden afgemaakt met heerlijke limoncello appels
Gang Tussendoortje
Trefwoord appel, limoncello, rabarber, tartelettes
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
koeltijd 1 uur 30 minuten

Equipment

  • spuitzak
  • bakringen van 6 cm en een uitsteker van 8 à 9 cm

Ingrediënten

Deeg

  • 120 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 gram koude roomboter
  • 1 biologisch ei

Rabarber curd

  • 360 g rabarber in stukjes van 2 cm gesneden
  • 75 g suiker
  • 4 el limoncello
  • 2 el maizena
  • 2 eidooiers
  • 50 g ongezouten roomboter gesmolten

Limoncello appels

  • 2 appels in stukjes
  • 2 el limoncello
  • 30 g roomboter
  • 30 g suiker

Instructies

  • Doe de bloem met de poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
  • Verdeel de roomboter in blokjes en wrijf die met je vingers door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Kluts het ei.
  • Doe een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangend geheel. Als het deeg erg plakkerig is, voeg je wat bloem toe, als het te droog is, voeg je wat ei toe.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed het deeg nog even goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek rondjes uit met een uitsteker en druk het voorzichtig in de bakring en tegen de randen aan.
  • Snijd deeg dat boven de ring uitsteekt netjes met een mes weg en prik wat gaatjes in de bodem.
  • Zet de taartjes voor het bakken nog een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een stukje bakpapier met steunvulling op elk taartje en bak de taartjes 12 minuten en nog 5 minuten zonder steunvulling.
  • Om de rabarbercurd te maken doe je de rabarber, de suiker en 2 el limoncello in een pan. Verhit 12 minuten op laag vuur tot de rabarber zacht is. Pureer het mengsel met de staafmixer.
  • Voeg wat van de rabarberpuree en 2 el limoncello bij de maizena en roer tot het een papje is. Doe dit bij de rest van de rabarberpuree en breng aan de kook. Laat dit nog een minuutje pruttelen.
  • Klop de eidooiers los in een kom met de boter en voeg al roerend de rabarberpuree toe.
  • Dek de rabarber limoncello curd af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen.
  • Schep de stukjes appel om met de limoncello en laat 15 minuten staan.
  • Doe de roomboter met de suiker in een koekenpan en laat dit karameliseren.
  • Voeg voorzichtig de appels toe en laat ze nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Roer de rabarbercurd nog even goed door, schep in een spuitzak en vul de tartelettes tot net onder de rand.
  • Verdeel er de afgekoelde limoncello appels over en geniet!
tartelettes met rabarber en limoncello appels

Bakken met rabarber

De lekkerste rabarber recepten vind je hier:

Recept voor tartelettes met rabarber en limoncello appels bewaren?

Gebruik onderstaande foto en pin hem op je favoriete Pinterest bord.

tartelettes met rabarber en limoncello appels


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.