Taco’s met crispy kabeljauw en paprikasaus

Taco’s met crispy kabeljauw en paprikasaus

Verras met Tex Mex

Het is alweer de 2e maand als ambassadeur van de Tex Mex producten van Santa Maria. Deze maand is het thema ‘vis’ en dus kreeg ik een box met verschillende producten waarmee ik aan de slag kon. Er zaten ook lekkere taco’s in de box en daar zijn we hier in huis allemaal wel gek op. Bovendien had ik dit recept al eens gemaakt en het stond al tijden klaar om uitgewerkt te worden dus ik heb deze taco’s met crispy kabeljauw en paprikasaus opnieuw gemaakt.

Taco's met crispy kabeljauw en paprikasaus

Crispy kabeljauw

Is er iets lekkerder dan een knapperig korstje? Je paneert de kabeljauw in een mengsel van polenta en de seasoning voor een lekker knapperig en kruidig korstje. Ik gebruik meestal kabeljauw uit de diepvries. Die is prima van kwaliteit. Laat deze van tevoren wel goed ontdooien en dep de kabeljauwfilets goed droog. Kijk ook altijd even of de vis op de juiste manier gevangen is. Als er een MSC of ASC keurmerk op staat dan weet je zeker dat je goede vis in huis haalt. Zo voorkom je overbevissing. De paprikasaus smaakt heerlijk bij de vis en de crispy taco’s. Met wat jalapeño pepers en koriander om te garneren kun je het nog extra op smaak brengen.

Taco's met crispy kabeljauw en paprikasaus

Ingrediënten en bereidingswijze taco’s met crispy kabeljauw en paprikasaus

  • 2 paprika’s (rood, geel of oranje)
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 500 gram kabeljauw (vers of diepvries)
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram polenta
  • peper / zout
  • 1/2 zakje Fish taco seasoning mix (Santa Maria)
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • tabasco
  • koriander
  • jalapeño pepers
  • zonnebloemolie
  • tacoschelpen (santa Maria)
  1. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de sla in dunne reepjes.
  2. Verhit een ruime koekenpan met wat zonnebloemolie en fruit de ui.
  3. Voeg de paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  4. Doe vervolgens de tomaten erbij en laat zachtjes pruttelen. Breng op smaak met de koriander, zout en peper en tabasco naar smaak.
  5. Verwarm de taco’s in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Snijd de vis in stukjes en dep goed droog.
  7. Zet 3 diepe borden klaar met bloem, losgeklopt ei en polenta.
  8. Haal de stukjes vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de polenta.
  9. Bak ze in een koekenpan met wat zonnebloemolie in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Dit kan ook in de Airfryer ( 5 minuten op 180 graden)
  10. Serveer de taco’s met de groenten, de vis en wat ijsbergsla.
  11. Garneer de taco’s met crispy kabeljauw en paprikasaus met koriander en jalapeño pepers.

Er staan inmiddels al aardig wat heerlijke Tex Mex recepten op de blog zoals: Crispy kipspiesjes met ananas quesadilla en maissalade en Snelle tortilla met groenten en zeewierbacon

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



3 gedachten over “Taco’s met crispy kabeljauw en paprikasaus”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.