Pompoen lasagne met draadjesvlees 

pompoenlasagne

pompoenlasagne

Ok je moet er even de tijd voor nemen maar het is het zeker waard! Op en top Slow cooking en comfort food. Net als met de meeste ovenschotels is dit gerecht een dag later nog lekkerder dus je kunt het zeker een dag van tevoren maken. Ik liet de sucadelappen speciaal sudderen voor dit gerecht maar misschien heb je nog wel een restje draadjesvlees over. Denk dan aan dit gerecht en ga genieten! (Nou ja, over een paar uurtjes dan)

Voor een grote schaal lasagne:

  • 1 flespompoen
  • 2 pakken lasagnevellen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 500 gram sucadelappen
  • Olijfolie
  • 250 gram ricotta
  • 225 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • Bloem
  • Peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • Scheutje balsamicoazijn
  • gedroogde oregano

Draadjesvlees

  1. Begin een dag van tevoren of s ochtends. Het vlees moet 3 à 4 uur stoven en de lasagne moet 1 1/2 uur in de oven.
  2. Start met het vlees.
  3. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrooi royaal met peper en zout aan beide kanten.
  4. Haal het vlees door wat bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  5. Verhit een ruime braadpan en giet er 2 eetlepels olijfolie in.
  6. Schroei het vlees aan beide kanten dicht.
  7. Doe de laurierblaadjes erbij en blus af met een scheut balsamico azijn.
  8. Giet er zoveel water bij dat het vlees net onder staat.
  9. Laat het 3 à 4 uur pruttelen.

pompoenlasagne

Lasagne

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Meng de ricotta met de roomkaas, de Parmezaanse kaas, peper en zout.
  3. Roer de tomatenblokjes door de gezeefde tomaten en schep er wat oregano door.
  4. Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in dunne plakken.
  5. Leg een laag lasagnevellen op de bodem van een grote ingevette ovenschaal. (ongeveer 25 x 35)
  6. Bedek met een laag pompoen.
  7. Verdeel het vlees in stukjes en leg een derde ervan op de pompoen.
  8. Verdeel een derde van de tomatensaus erover en een derde van het ricottamengsel.
  9. Dek af met een laag lasagnevellen en herhaal.
  10. Eindig met een laag lasagnevellen en de rest van het ricottamengsel.
  11. Strooi de mozzarella erover, dek losjes af met aluminiumfolie (zorg dat het de mozzarella niet raakt) en bak 1 1/2 uur.
  12. Haal de folie eraf en bak nog 15 minuten.

Tip: laat voor een vegetarische versie het draadjesvlees weg.

pompoenlasagne

Advertenties

3 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Lijkt me een heerlijk recept! Wat voor roomkaas gebruik je?

    Liked by 1 persoon

    1. Dankje! Ik gebruik gewoon huismerk zuivelspread / roomkaas. Niks bijzonders 😃

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s