Zwarte knoflook boterdip met rauwkost

Zwarte knoflook boterdip met rauwkost

Het is alweer even geleden dat ik kennis maakte met de boter van Flora Plant en sindsdien ligt het standaard in de koelkast. Dat ik het een fijn product vind, mag dus wel duidelijk zijn. De plantaardige roomboter is zowel in koude als warme bereidingen goed te gebruiken, de structuur is lekker romig en de smaak is gewoon heerlijk! Net roomboter, maar dan 100% plantaardig dus! Ik vind het ook erg fijn dat het direct uit de koelkast smeerbaar is en dat komt voor deze zwarte knoflook boterdip met rauwkost perfect uit!

zwarte knoflook boterdip met rauwkost

Snel en makkelijk borrelhapje

Doordat Flora Plant wat zachter is dan roomboter hoef je er bij dit recept geen rekening mee te houden dat je het lang van tevoren maakt. Het kan natuurlijk wel en dat is fijn als je bijvoorbeeld een gezellige borrel met vrienden gepland hebt. Dan hoef je in ieder geval geen herrie te maken wanneer je bezoek hebt. Maar al met al is deze kruidige zwarte knoflook boterdip binnen 15 minuten gemaakt! Door de boter luchtig op te kloppen ontstaat er een heerlijke romige dip die smelt op je tong! Met wat frisse rauwkost erbij is dit een lekker vegan borrelhapje dat ook nog eens best verantwoord is.

zwarte knoflook boterdip met rauwkost

Zwarte knoflook boterdip met rauwkost

Zwarte knoflook smaakt trouwens heel anders dan rauwe knoflook. Doordat de knoflook gefermenteerd is, komen er tonen van balsamicoazijn en rozijnen naar boven. Het heeft iets zoets en is een geweldige smaakversterker. Bovendien zit zwarte knoflook vol met antioxidanten en die hebben een goede invloed op ons lichaam. De rozenharissa geeft het geheel een fruitige, licht pittige oppepper. De specerijen tillen deze dip echt naar een hoger niveau en zorgen voor een verrassende smaak. Lekker snacken is nog nooit zo makkelijk en verrassend geweest! Enjoy!

Zwarte knoflook boterdip met rauwkost

Deze vegan zwarte knoflook boterdip met rauwkost staat binnen 15 minuten op tafel!
Gang Hapjes recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 personen
calorieën 300kcal

Ingrediënten

  • 250 g Flora Plant ongezouten, op kamertemperatuur
  • 20 g zwarte knoflookteentjes
  • 40 g rozenharissa
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl korianderpoeder
  • Peper en zout
  • 1 komkommer, in reepjes
  • 2 paprika’s, in reepjes
  • 2 wortels, in reepjes

Instructies

  • Doe de Flora Plant met de knoflook en harissa in een grote kom en klop dit met de mixer of keukenmachine in 5 tot 8 minuten tot een luchtige boter.
  • Roer de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de zwarte knoflook boterdip met de rauwkost.

Notities

  • Ook lekker op een stukje stokbrood of toastje!
  • zwarte knoflook boterdip met rauwkost

    Trek gekregen in nog meer borrelhapjes voor het weekend?

    Het is altijd een gezellig moment! De werkweek is voorbij en het weekend kan beginnen. Tijd om lekker bij elkaar te gaan zitten met wat lekkere hapjes. Naast deze zwarte knoflook boterdip met rauwkost kun je ook één van de volgende vegetarische gerechtjes op tafel zetten:



    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.