Volkoren Kersenwafels
Het heeft iets gezelligs om wafels te bakken! Zowel zoet als hartig vind ik ze lekker en met of zonder toppings. Eigenlijk zijn ze zo ook al heel erg lekker, zeker als je er voldoende smaakmakers doorheen doet. Ik vind het dan ook heerlijk om op zondag uitgebreid te ontbijten met wafels, vers sap of een smoothie en vers fruit erbij. Daar kan ik echt van genieten. Eerst sportte ik altijd op zondagochtend maar tegenwoordig is dat echt een lekkere rommelochtend of we gaan met de kinderen op pad. In ieder geval heb ik de tijd om deze volkoren kersenwafels te maken!
Inhoudsopgave
Bijzondere kruidenmix in volkoren kersenwafels
Ik kreeg pas een potje oh my badass pie kruiden van Green Gypsy spices. Samen met Marike van Oh my pie hebben ze een lekkere kruidenmix ontwikkeld die het geweldig doet in baksels. Ze hebben bovendien nog allemaal andere heerlijke kruidenmixen dus neem zeker een kijkje. Er zitten geen onnodige toevoegingen in en dan smaakt het gewoon nog lekkerder! Ik at deze volkoren kersenwafels trouwens met een flinke lepel vanilleskyr maar slagroom is ook erg lekker of kersenjam en natuurlijk verse kersen! En lees je dit recept nou na het ontbijt? Dan maak je de wafels gewoon als lunch 🙂
Volkoren Kersenwafels
Voor 6 – 8 wafels
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
2 grote eieren
375 ml melk
125 ml zonnebloemolie
125 gram bloem
125 gram volkorenmeel
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel oh my badass pie kruiden (green gypsy spices) te vervangen door kaneel
1/2 tl zout
100 gram ontpitte kersen, gehalveerd
Vanille skyr
Extra kersen
Bereidingswijze
- Verhit een wafelijzer voor op matig vuur.
- Klop de eieren met de melk en zonnebloemolie door elkaar.
- Meng in een grote kom de bloem met het volkorenmeel, basterdsuiker, bakpoeder, oh my badass pie kruiden en zout.
- Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het melkmengsel erin. Klop dit tot een vrijwel glad geheel.
- Spatel de kersen erdoorheen en schep wat van het beslag in het wafelijzer.
- Bak de wafels 3 tot 4 minuten tot ze krokant en bruin zijn
Tips
- Lekker met vanille skyr, slagroom en vers fruit
Ontbijten met nog meer lekkers
- Pompoen chiapudding met granola
- Homemade granola
- Glutenvrije bananen pancakes
- Chai pancakes met rabarbercompote
Ga jij deze volkoren kersenwafels maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
Ik heb de kruidenmix toegestuurd gekregen. Alles in dit artikel berust op mijn eigen mening. Lees voor meer info mijn disclaimer.