Venkel chili koekjes
Bij koekjes denk ik meestal aan zoete koekjes maar je kunt natuurlijk ook hartige varianten maken. Je krijgt dan een soort crackertjes die heerlijk zijn bij de borrel of als snack tussendoor. Je kunt makkelijk variëren qua smaak dus probeer eens wat uit zou ik zeggen! De combinatie van venkel en chili is heel lekker. En het levert ook verrassende koekjes op want bij de een denk je: helemaal niet pittig en bij de volgende heb je er net zo’n chiliflake in zitten. Ik bestrooide ze nog met extra zeezout, hmmm.
Voor 2 bakplaten vol koekjes
- 200 gram bloem
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel venkelzaad
- 1/2 theelepel chilivlokken
- Peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 80 ml water
- Zeezoutvlokken
- Meng de droge ingrediënten met elkaar.
- Voeg de olie en het water toe en kneed tot een elastisch glad deeg. Voeg eventueel wat extra water toe indien nodig.
- Laat 15 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 2-3 mm.
- Bestrijk met water en strooi er wat grof zeezout op.
- Snijd de gewenste vorm koekjes uit. Ik maakte vierkantjes van 4×4 cm.
- Leg ze op de bakplaat en bak ze 12-14 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.