Gezonde appelchips met kaneel

Met dit recept maak je zelf gezonde appelchips met kaneel. Appelchips zelf maken is een leuk klusje en bovendien een dankbaar klusje 😉 Appels die net te lang liggen…. ik denk dat iedereen dat weleens heeft. Appeltaart of appelcake zijn altijd een goede optie om alsnog iets met de appels te maken maar niet zo gezond. Daarom maakte ik vandaag deze knapperige appelchips met maple syrup en kaneel uit de oven.

gezonde appelchips met kaneel en maple syrup
gezonde appelchips met kaneel en maple syrup

Zelf gezonde appelchips met kaneel en maple syrup maken

Je wilt natuurlijk lekkere dunne, knapperige appelchips. Wanneer je een voedseldroger hebt, kun je ook wat dikkere plakjes doen, maar in de oven werkt dat niet. Dan bakken ze wel, maar worden ze niet goed knapperig omdat er teveel vocht in de appels zit. Om de appels zo dun mogelijk te snijden kun je het beste gebruik maken van een mandoline. Zo worden je plakjes ook allemaal even dun. Mijn mandoline was helaas kapot maar met een vlijmscherp mes kun je ook prima dunne plakjes snijden. Door de plakjes appel te kruiden met kaneel en te besprenkelen met maple syrup, krijg je heerlijke zelfgemaakte appelchips.

Een lekkere snack voor elk moment

Nu er weer volop appels van Hollandse bodem te verkrijgen zijn, komt dit recept voor gezonde appelchips met kaneel en maple syrup goed van pas. Lekkere trek tussendoor kennen we allemaal, maar je wilt niet altijd naar iets ongezonds grijpen. Met wat geduld maak je zelf gewoon lekkere chips van appel. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en een oven. Het meeste werk zit in het snijden van de appels, maar dit gaat supersnel met een mandoline.

Ingrediënten

 • 3 appels
 • 3 eetlepels maple syrup
 • 1/2 theelepel kaneel
 1. Verwarm de oven voor op 95 graden Celcius en bekleed 2 of 3 bakplaten met bakpapier.
 2. Was de appels, ontdoe ze van het klokhuis met een appelboor en snijd ze in dunne plakjes.
 3. Leg de plakjes op de bakplaten.
  img_3175
 4. Meng de maple syrup met kaneel en bestrijk de appels met het mengsel met behulp van een kwastje.
  img_3176
 5. Droog de appels in 2 uur. Draai ze na een uur om.
 6. Als je ze na het bakken van het bakpapier haalt, worden ze nog knapperiger!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.