Appelchips

Appels die net te lang liggen…. ik denk dat iedereen dat weleens heeft. Appeltaart of appelcake is altijd een goede optie om alsnog iets met de appels te maken maar niet zo gezond. Daarom maakte ik vandaag deze knapperige appelchips met maple syrup en kaneel.

img_3184

img_3191

Om de appels zo dun mogelijk te snijden kun je het beste gebruik maken van een mandoline. Zo worden je plakjes ook allemaal even dun. Mijn mandoline was helaas kapot maar met een vlijmscherp mes kun je ook prima dunne plakjes snijden.

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 1/2 theelepel kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 95 graden Celcius en bekleed 2 of 3 bakplaten met bakpapier.
  2. Was de appels, ontdoe ze van het klokhuis met een appelboor en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Leg de plakjes op de bakplaten.
    img_3175
  4. Meng de maple syrup met kaneel en bestrijk de appels met het mengsel met behulp van een kwastje.
    img_3176
  5. Droog de appels in 2 uur. Draai ze na een uur om.
  6. Als je ze na het bakken van het bakpapier haalt, worden ze nog knapperiger!

1 reactie

  1. […] Niks mis met een klassieke appeltaart maar deze appeltaart met cranberries is net even wat luxer. Vooral de noten geven het wat extra’s. Uiteraard kun je zelf ook nog variëren op dit recept door bijvoorbeeld rozijnen of abrikozen te gebruiken en de noten te vervangen door een andere soort. Kies gewoon jouw favoriet! En heb je nog meer appels over, dan maak je gewoon nog deze heerlijke appelchips! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.