Thuis koken op sterrenniveau

Thuis koken op sterrenniveau

Een prachtig gedekte tafel, mooie wijnen die al geopend zijn om de zuurstof erbij te laten voor een optimale smaak, kaarsen die branden en op de achtergrond klinkt sfeervolle muziek. En dan: de eerste gang van het diner. Het bord is prachtig opgemaakt en het ziet er fantastisch uit. Zie je het al voor je? Waarschijnlijk niet nu alle horeca de komende tijd gesloten is. Maar er is goed nieuws want met minimale inspanning kun jij thuis koken op sterrenniveau met de Cook Like a Chef dinerbox.

Toveren als een sterrenchef

Ik mocht de dinerbox van Ron Gastrobar uitproberen. Een 3 gangen liefdes lentemenu voor 2 personen met de belofte dat je geen kookervaring nodig hebt om thuis op sterrenniveau te koken. Daar was ik wel enorm benieuwd naar. Nu gaan we wel regelmatig uit eten maar eten in een restaurant met Michelinster hebben wij maar 1 keer gedaan. Maar als echte foodie volg ik met veel plezier een aantal sterrenchefs op social media en het blijft bijzonder om te zien hoe ze bijna weten te toveren met smaken en hoe alles mooi in balans is.

thuis koken op sterrenniveau
Sashimi van zeebaars, soja tapioca, wasabicrème, sesam en emping

Thuis koken op sterrenniveau

Terug naar de dinerbox. Het bestelproces is eenvoudig en online kun je al zien wat het menu inhoudt. De dag van tevoren krijg je een mail met de geschatte bezorgtijd en alles wordt netjes gekoeld aan huis bezorgd. De ingrediënten zijn per gang verpakt met daarbij een kaart waarop te zien is wat welk ingrediënt is. In de doos vind je een instructiebrief met de stappen om het gerecht te bereiden en ook om het bord op te maken. Op de site kun je de video instructies bekijken voor de opmaak van het bord. Een kind kan de was doen en dat is in dit geval ook echt zo. De enige bereiding die aan het 3-gangen menu te pas kwam, was het aanbraden van het piepkuiken en garen in de oven. De rest kon eenvoudig opgewarmd worden.

thuis koken op sterrenniveau
Piepkuiken met doperwtcrème, doperwten, baharat jus en peterselie olie

Chique thuis dineren voor een bijzondere gelegenheid

Misschien vraag je jezelf af waarom je niet gewoon uit eten gaat als je lekker wil eten. Nou eet ik eigenlijk altijd lekker maar zo’n Cook like a chef dinerbox is wel heel tof als je iets te vieren hebt maar niet in de gelegenheid bent om de deur uit te gaan. Wij hebben bijvoorbeeld niet altijd een oppas voor de jongens. Of je wil gewoon samen genieten van heerlijk eten en quality time samen zonder pottenkijkers haha. Dan kun je met dit 3 gangenmenu wel uit de voeten!

Zonder moeite een heerlijk 3 gangendiner

Wij genoten in ieder geval van de smaken van dit complete menu. En het is dus echt voor iedereen te doen dankzij de duidelijke instructies en de zorgvuldige voorbereidingen van de chef. Daar zit voor mij ook gelijk het nadeel in: ik vind het leuker om wat meer zelf te bereiden. Maar als je iets bijzonders wilt en je hebt geen tijd om een heel diner voor te bereiden dan is dit ideaal! Je bestelt het menu van Ron Gastrobar tot en met 2 mei voor € 54,95 per persoon exclusief gekoeld transport. Er zijn ook dinerboxen van Parkheuvel, de Librije en de Lindenhof.

thuis koken op sterrenniveau
Miserable taart met parfait van gezouten karamel, chocolade en sinaasappelsaus

Ik heb deze dinerbox voor 2 personen gekregen om uit te proberen. Dit review is gebaseerd op mijn eigen mening. Lees meer over samenwerkingen in mijn disclaimer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.