Terugblik februari

Terugblik februari

Soms gaat er niks boven terugkijken op de afgelopen maand. Hoewel maart alweer in volle gang is en de tijd vliegt, was februari het benoemen zeker waard. Ik ben eerlijk gezegd helemaal vergeten om op januari terug te blikken dus deze maand sla ik niet meer over haha. Als ik dan alles op een rijtje zet, merk ik weer hoeveel leuke dingen er zijn gebeurd en hoe ik ben gegroeid in wat ik doe. Ik ben nog iedere dag blij met de keuze die ik heb gemaakt om mijn eigen bedrijf te beginnen en daarmee bezig te zijn! In deze terugblik februari lees je onder andere wat ik allemaal deed voor Deb’s Bakery & Kitchen.

Pompoen lunch

Ik begon de maand goed. Samen met mijn gezellige foodie vriendinnen Andrea (Anniepannie) en Ilona (Worstenbrood en wijn) dook ik de keuken in om een lunch te bereiden met pompoen. We waren er snel uit dat er in ieder geval bitterballen op het menu moesten komen want Ilona is een heuse bitterballen koningin. Ze maakte een soort met pompoen en oesterzwam en een soort met pompoen, feta en chorizo. God-de-lijk! Daarnaast maakten we pumpkin pie, opgerolde pasta met pompoenvulling en pizza met pompoen. Mijn man viel met zijn neus in de boter want die werkte die dag thuis en kon dus lekker meegenieten. Alle recepten worden trouwens nog uitgewerkt dus dat komt nog 🙂

terugblik februari

Indiaas eten

Die eerste week van februari stond sowieso in het teken van eten want ik mocht ook nog eens aanschuiven bij een waanzinnige lunch in Indiaas restaurant The Pepper Trail in Rotterdam. Paulami van Spice trip with Paulami had mij en nog wat bloggers uitgenodigd om kennis te maken met de Indiase keuken. De Indiase keuken is voor mij nog volledig onbekend dus ik had er enorm veel zin in! Het begon met een les over de meest voorkomende specerijen die ze in India gebruiken. Natuurlijk is dit nog lang niet alles want ze gebruiken veel meer. Garam masala is een bekend specerijenmengsel en dit verscheelt per regio. Er gaan wel 78 verschillende smaken in en het is altijd spicy. Dit wordt aan het einde van de bereiding van een gerecht toegevoegd. Typerend voor de Indiase keuken is de rijke geur van de specerijen en kruiden. Ze hebben zelfs een specerij dat smaakt naar ei met zout: black salt. Superinteressant en het zorgt ervoor dat je zin krijgt om Indiaas te koken en te eten!

Chai latte, curry’s en naan

Het is grappig om te horen dat het hippe kurkuma latte en chai latte daar heel normaal zijn en dat je die drankjes van kinds af aan krijgt. Zeg overigens nooit chai tea want dan zeg je eigenlijk ‘thee thee’ haha. Chai ‘n masala is een bedrijfje dat Indiase producten naar Nederland importeert zodat je ook hier echt Indiaas kunt koken. Deze dag hoefden wij niet te koken maar mochten een kijkje nemen in de keuken en genieten van de fantastische curry’s en andere gerechten. Naan wordt gebakken in een tandoor, een Indiase oven, waarbij het deeg aan de hete wand wordt geplakt en zo gaart. De chefs komen uit Delhi en The Pepper Trail biedt verschillende reizen door de kaart en alles is even lekker! Daarbij serveren ze ook passende wijnen. Ik heb er enorm van genoten en ga zeker een keer terug!

Chinees nieuwjaar en lunch in Delft

Ter ere van het Chinese nieuwjaar mocht ik ook nog eens aanschuiven bij een speciaal pop-up diner van Chefkok Tim Kan en topsommelier Harrie Baas. In Harrie’s Wine & Deli aten we heerlijke bijzondere gerechtjes die werden begeleid door wijn, saké en thee. Je leest meer over deze avond in mijn blog hierover. Ook ging ik naar Delft voor een lunch met Jorie van Joorkitchen. Al brainstormend en superleuke plannen makend, genoten we van het lekkere eten bij Jans, een van mijn favoriete plekjes in Delft! Wat we allemaal van plan zijn, horen jullie hopelijk binnenkort nog! Ook was ik nog aanwezig bij een tof lifestyle event van Finnley waar ik heerlijke mocktails dronk dus aan leuke uitjes geen gebrek.

terugblik februari

Voorjaarsvakantie en pizza’s

Natuurlijk breng ik ook een hoop tijd door met mijn gezin en vooral in de voorjaarsvakantie deden we allemaal superleuke dingen. Mede dankzij het mooie weer waardoor het ineens wel voorjaar leek! Lekker op het terras van een strandtent zitten terwijl de kinderen in het zand spelen, een bezoekje aan het altijd leuke Blijdorp en tuben bij Outdoor Valley! Deze vakantie vloog echt voorbij en was zo gezellig! In de vakanties werk ik minimaal zodat ik alle tijd heb voor de jongens. We aten trouwens ook al voor de eerste keer dit jaar buiten! Onze tuinoverkapping is klaar en nu hebben we een heerlijke plek om overdekt te zitten met een buitenkeuken en de pizzaoven. Met een heater erbij was het uit de wind prima te doen! Heerlijk zo’n verlengd tuinseizoen!

Mijn bedrijf

Misschien hebben jullie al wat veranderingen gezien op de site. Ik ben nog steeds bezig met alles beter indelen en achter de schermen ben ik ook bezig met het beter in kaart brengen van mijn zakelijke diensten! Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in en heb regelmatig leuke opdrachten! In februari had ik ook een social media strategie sessie met Evelyne van Social media interactie om te kijken hoe ik het beste mijn ideale klant kan bereiken. Het was een hele inspirerende sessie en ik zit boordevol ideeën! Ook ben ik veel bezig met mijn fotografie skills te verbeteren. Ik vind het enorm leuk om te doen en merk dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Mijn doel is om mezelf dit jaar daarin uit te dagen zodat ik niet steeds hetzelfde trucje toepas. Zo blijf ik in ieder geval lekker bezig! In ieder geval is mijn focus steeds duidelijker en ik vind het zo enorm leuk wat ik doe!

Tot slot

Volgende maand krijgen jullie weer een update over hoe het gaat. Laat me vooral weten waarover jij meer wil terugzien op de blog! Oh ja, ik ben ook heel benieuwd wat jullie van mijn groenten artikelen vinden. Ik heb al een artikel gemaakt met alles over wortels en alles over spinazie. Nou, tot zover mijn terugblik februari. Ik heb ervan genoten!2 gedachten over “Terugblik februari”

  • Was super gezellig samen koken met pompoen. Ik gok dat ik ook weer in de maart terugblik sta 😉 Maar dan op het eind. En in april met de pizza’s

    • Supergezellig! tijd voor een snelle herhaling haha. Wel een cool nieuw doel om iedere maand in mijn overzicht te komen hahaha. Alleen in mei hebben we nog niks volgens mij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.