Chinees Nieuwjaar in stijl bij (C)Xhefs table pop-up

Chinees Nieuwjaar in stijl bij (C)Xhefs table pop-up

Gisteravond schoof ik op uitnodiging aan bij Harries Wine & Deli in Rotterdam voor een fantastisch 5-gangen diner met wijnarrangement. Klinkt dat goed? Vier dan ook Chinees Nieuwjaar in stijl bij (C)Xhefs table pop-up!

Chinees Nieuwjaar in stijl bij (C)Xhefs table pop-up

Pop-up restaurant

Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid sloegen topchef Tim Kan en sommelier Harrie Baas de handen ineen en openen van 7 tot en met 10 februari een speciaal pop-up restaurant bij Harries Wine & Deli in Rotterdam. Tijdens dit 5-gangen diner proef je de Kantonese keuken met bijpassende wijnen en geniet je van een unieke beleving.

Chinees Nieuwjaar in stijl bij (C)Xhefs table pop-up

Chinees nieuwjaar in Rotterdam

Het Chinese nieuwjaar staat dit jaar in het teken van het varken en wordt volop gevierd in Rotterdam. Door de hele stad kun je beelden van varkens verwachten en rondom de West-Kruiskade vind je volop feestelijke activiteiten. De leeuwendans is bijvoorbeeld een eeuwenoude traditie die in het leven is geroepen om boze geesten te verjagen en voorspoed op te roepen. Ook zie je Chinese draken en vuurwerk!

Chinees Nieuwjaar in stijl bij (C)Xhefs table pop-up

Kantonese keuken

Ik hou van lekker eten en ben gek op verschillende keukens maar weet niet van elke keuken evenveel af. Zo wist ik niet dat de Kantonese keuken afkomstig is uit de Chinese Guangdong provincie en één van de acht culinaire tradities is uit de Chinese keuken. De Kantonese keuken staat bekend om zijn variatie met een perfecte smaakbalans. Dat heb ik gisteravond zeker geproefd want elk gerecht was even heerlijk! En dan die drankcombinaties erbij! Zo dronken we een vin nature maar ook een heel donker biertje met chocolade, een samenwerking tussen Brouwerij Noordt en top patissier Hidde de Brabander. Waanzinnig!

Passie voor het vak

Topchef Tim Kan combineert in dit menu de traditionele Chinese keuken met Hollandse ingrediënten zoals boerenkool. Het jaar van het varken is voor hem belangrijk want het wordt als ingrediënt veel gebruikt in China maar ook wil hij de jonge generatie blijven inspireren om het horeca vak in te gaan. Hij werkt daarom nauw samen met het ROC om zijn keuken open te stellen voor leerlingen. Gisteravond waren er ook 2 leerling koks bij. Ik vind het altijd zo mooi om die passie voor het vak te zien en zowel Tim als Harrie weten het mooi te vertalen naar het bord.

Chinees Nieuwjaar in stijl bij (C)Xhefs table pop-up

Info en reserveren

Ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar dit unieke event? Neem dan een kijkje op de site voor het menu en om je aan te melden! Wees er snel bij want vol is vol.

Van 7 tot en met 10 februari om 17.30 uur en om 19.30 uur.
Harries Wine & Deli
Hoogstraat 63A
Rotterdam
Aanmelden voor het pop-up dinerGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.