Taco Tubs met makreel en koriandermayonaise

Taco Tubs met makreel en koriandermayonaise

Taco tubs

Het pakket dat ik als bloginsider voor Francescakookt x Santa Maria kreeg was zo uitgebreid dat ik er mee kan blijven koken! Ik vind het altijd heel leuk om als bloginsider aan de slag te gaan omdat je zo weer op een andere manier naar bepaalde producten gaat kijken. Deze taco tubs had ik nog nooit gegeten maar ze smaken natuurlijk net als de wat grotere tacoschelpen. Ik wilde graag eens iets met verse makreel maken en dus bedacht ik deze taco tubs met makreel en koriandermayonaise.

Verse makreel

Eten jullie weleens verse makreel? De meesten kennen wel de gestoomde en gerookte variant maar wist je dat verse makreel echt enorm lekker is? Het smaakt het beste wanneer je hem eerst op de huid bakt en bak de makreel vooral niet te lang. Makreel fileren is niet heel erg makkelijk dus vraag het vooral aan je visboer om het te doen. Ik weet zeker dat je het vaker gaat eten als je eenmaal verse makreel hebt gegeten. In combinatie met de koriandermayonaise is het helemaal smullen! Ben je net als ik ook fan van makreel? Kijk dan ook eens bij dit recept!

taco tubs met makreel en koriandermayonaise

Ingrediënten en bereidingswijze taco tubs met makreel en koriandermayonaise

voor 4 personen

  • Mini Taco Tubs (Santa Maria)
  • 1/2 zakje Fajita Seasoning Mix Original (Santa Maria)
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
  • 750 gram verse makreelfilet
  • 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • verse koriander
  • 3 eetlepels zonnebloem- en/of pompoenpitten
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sojasaus
  • evt 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  1. Verwarm de Taco Tubs 10 minuten in een voorverwarmde oven op 125 graden Celsius.
  2. Pureer de mayonaise met het citroensap, een half bosje koriander, de sojasaus en de knoflook met de staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Rooster vervolgens de zonnebloem- en pompoenpitten met wat zout en een theelepel paprikapoeder goudbruin.
  4. Verhit 2 grote koekenpannen en schenk in elk 2 eetlepels olijfolie.
  5. Roerbak de groenten op hoog vuur en voeg tenslotte de fajita seasoning mix toe.
  6. Leg de makreelfilets met de velkant naar beneden in de pan, bestrooi met zout en bak tot ze bijna gaar zijn. Dit duurt maar een paar minuten. Draai ze dan nog om en bak nog 1 à 2 minuten.
  7. Vul de Taco Tubs met de groenten, leg de makreel erop, schep er wat koriandermayonaise overheen en strooi er nog wat geroosterde zonnebloempitten op.
  8. Garneer de taco tubs met makreel en koriandermayonaise met verse koriander en de cherrytomaatjes.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.