Spaghetti carbonara met avocadosaus

Spaghetti carbonara met avocadosaus

Ik heb een grote liefde voor pasta! Toen ik in Italië studeerde, at ik het dagelijks en ook thuis komt het regelmatig op het menu. Vooral mijn oudste is een enorme pastaliefhebber en die eet gerust 3 volle borden leeg. Het is ook een makkelijke go to maaltijd wanneer je weinig tijd hebt want de meeste pasta is in maximaal 15 minuten gaar of al dente zoals je dat in het Italiaans zo mooi zegt. Met weinig moeite kun je binnen een hele korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel zetten! Deze spaghetti carbonara met avocadosaus is ook zo gemaakt!

spaghetti carbonara met avocadosaus

De helft van de pasta in de wasbak en verbrande vingers

Hoe lekker ik pasta ook vind, één ding vind ik altijd een gedoe: het afgieten. Wanneer je pasta zoals penne of fusili gebruikt, wil het nog wel lukken om het deksel bijna helemaal op de pan te leggen, goede ovenwanten aan te trekken en het af te gieten zonder knoeien. Maar bij het afgieten van spaghetti eindigen er meer slierten in de wasbak dan dat er in de pan blijven zitten. Pak je een vergiet dan zijn de gaten vaak te groot en doordat dat ding zelf zo groot is, past het niet in de vaatwasser. Om nog maar te zwijgen over die keren dat het kokende water langs de pan sijpelt en je ineens kokend water over je heen krijgt! Vreselijk. De laatste tijd schepte ik dus vaak de pasta uit het kokende water zo bij de saus maar ook dat is niet ideaal want je krijgt nooit alle pasta te pakken…… Zucht.

spaghetti

Makkelijk en veilig afgieten zonder geknoei

Maar vanaf nu heb ik nooit meer last van gedoe en ik ben als een kind zo blij! Dankzij mijn nieuwe BK pannenset kan ik gewoon veilig afgieten zonder handschoenen en zonder geknoei. Er zit namelijk een heel handig deksel bij dat je vergrendelt door het te draaien en dan kun je gewoon veilig afgieten. De handgrepen zitten hoog en worden ook niet warm dus ik bedacht me gelijk dat ik nu ook niet meer hoef te knoeien een pollepel wanneer ik wat van het kookvocht bij de saus wil doen. Vanaf nu giet ik dat gewoon rechtstreeks uit de pan bij de saus, echt ideaal! En er is geen enkele spaghettisliert in de wasbak terecht gekomen, heel erg fijn.

spaghetti carbonara met avocadosaus

Spaghetti carbonara met avocadosaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord avocado, carbonara, slagroom, spaghetti, spekreepjes
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g magere spekblokjes
  • 300 g volkoren spaghetti
  • 2 avocado’s
  • 1 eidooier
  • 100 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas om te serveren

Instructies

  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan uit tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti in 8 minuten al dente.
  • Doe de avocado’s met de eidooier, slagroom en knoflook in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de spaghetti af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Roer de avocado roomsaus en spekblokjes door de spaghetti en maak het desgewenst wat smeuïger met wat kookvocht.
  • Serveer met Parmezaanse kaas en buon appetito

Pasta recepten voor het hele gezin

Mijn oudste zoon is een echte pastaliefhebber en die eet borden weg. Bij ons staat het dan ook minimaal 1 keer per week op tafel. De meeste pastagerechten zijn makkelijk en snel te maken. Wil je meer inspiratie voor lekkere pasta recepten? Bekijk dan ook eens deze recepten:

Wil je dit recept voor spaghetti carbonara met avocadosaus bewaren?

Pin het recept voor spaghetti carbonara met avocadosaus met onderstaande foto op Pinterest! Zo vind je het snel en makkelijk terug.

spaghetti carbonara


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.