fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Risotto met spitskool en gerookte zalm

Risotto met spitskool en gerookte zalm

Spitskool in risotto, ik deed het gewoon. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze maar het leverde een superlekkere risotto op die ik jullie niet wil onthouden. Met de venkelzaadjes, dille en citroen breng je deze heerlijke risotto met spitskool en gerookte zalm op smaak.

risotto met spitskool en gerookte zalm

Risotto is niet moeilijk te bereiden

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat het maken van risotto moeilijk is. Maar eigenlijk is het één van de makkelijkste gerechten om te maken. Het vergt wat geduld maar alles pruttelt op een laag vuurtje dus kans op aanbranden is er eigenlijk ook niet bij. De basis van een risotto is altijd een soffrito, het fruiten van fijngesneden ui en soms wortel en bleekselderij. Ui en knoflook worden nooit samen in een Italiaanse soffrito gebruikt maar voeg gerust knoflook toe als je daarvan houdt. Vervolgens bak je de risottorijst kort mee en die blus je af met wijn. Dan gaat er steeds een beetje bouillon bij tot de risotto al dente is en daarna bind je hem nog met een klontje boter. De groenten gaar je mee in de bouillon of voeg je op het laatst toe.

risotto met spitskool en gerookte zalm

Risotto met spitskool en gerookte zalm

Ik ben trouwens een enorme fan van gerookte zalm! Op brood, in een salade, op een pizza of als finishing touch bij een gerecht. In deze risotto met spitskool gaat de zalm goed met de citroen, venkelzaadjes en de zachte smaak van spitskool. Een lekker gerecht voor elke dag!

Risotto met spitskool en gerookte zalm

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord risotto, spitskool, zalm
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 spitskool in vieren en in smalle reepjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1,5 tl venkelzaad
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml witte wijn
  • 1 à 1,5 l visbouillon
  • 300 g risottorijst
  • 2 citroenen sap van 1 en partjes van 1
  • 1 tl dille
  • 1 el roomboter of plantaardige boter
  • 200 g gerookte zalm
  • peper en zout

Instructies

  • Breng de visbouillon aan de kook en verhit een pan met dikke bodem op matig vuur.
  • Fruit de ui, spitskool en het venkelzaad 5 minuten zacht tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
  • Doe er vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij. Roer regelmatig en voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest is opgenomen door de rijst.
  • Herhaal dit tot de rijst al dente (beetgaar) is en roer tenslotte de dille en roomboter erdoor.
  • Breng op smaak met het sap van 1 citroen en peper en zout.
  • Serveer de risotto met de gerookte zalm en een partje citroen.

Meer risotto recepten maken?

Nu je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je vast vaker een lekkere risotto maken! Kijk ook eens bij de volgende recepten en laat me vooral weten welke jouw favoriet is!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up