Salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas

Salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas

Zon, zee en strand

Wat een geweldige zomer hebben we dit jaar in Nederland! Zeker nu het zomervakantie is, is het genieten van de zon en gaan we zo vaak mogelijk naar het strand. Vandaag zijn de jongens er met mijn moeder en zit ik hier in mijn uppie achter de pc maar ja, er moet toch gewerkt worden af en toe haha. Ik ben van plan om zondag weer te gaan en ik heb er nu al zin in! Nog steeds pas ik ook mijn maaltijden aan op de warmte en eet ik vooral makkelijke snelle maaltijden zoals deze salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas. Niemand heeft toch zin om lang in de keuken staan met deze temperaturen?

salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas

 

Wat is jullie favoriete zomergerecht?

Ik ben heel benieuwd wat jullie het liefst eten met warm weer en wat dan je ultieme zomerrecept is. Laat het me weten in een reactie onder dit bericht! Ik hou vooral van een lekker stukje vis met een heerlijke salade erbij maar ik heb niet een favoriet. En een eenvoudige pasta zoals deze Spaghetti met tomaatjes en mozzarella komt ook regelmatig op tafel. Snel en makkelijk zijn dus wel de kernwoorden haha. De krieltjes voor deze salade heb ik trouwens in de Airfryer bereid maar dit kan natuurlijk ook in de oven. Leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 minuten op 200 graden Celsius.

salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas

Ingrediënten en bereidingswijze salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas

 • 350 gram voorgekookte krieltjes
 • 1 blik artisjokharten
 • 2 handen veldsla
 • een paar takjes verse tijm
 • 2 eetlepels citroensap
 • 3 eetlepels olijfolie
 • geitenkaasbolletjes
 • zout en peper
 1. Verwarm de airfryer voor op 175 graden Celsius.
 2. Schep de krieltjes om met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepelcitroensap.
 3. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm en strooi dit over de krieltjes. Bestrooi met peper en zout.
 4. Bak ze 15 minuten goudbruin in de airfryer, schud tussendoor om.
 5. Meng voor de dressing 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap, wat zout en peper en blaadjes van een paar takjes tijm.
 6. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.
 7. Schep de afgekoelde krieltjes om met de artisjokharten, veldsla en geitenkaasbolletjes en besprenkel met de dressing.

Ga jij deze salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 4 gedachten over “Salade met citroenkrieltjes, artisjok en geitenkaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.