Quiche met broccoli, paprika en cashewnoten
Ik maak eigenlijk niet zo vaak quiche. Geen idee waarom want het is ideaal als je restjes op moet maken en je kunt het goed van tevoren maken. Pas zag ik in Delicious magazine een artikel over quiches en hartige taarten en bedacht me dat het weer eens tijd werd voor een lekker quiche recept op de blog! Deze groente quiche met broccoli is goed gevuld met lekker veel groenten. De cashewnoten zorgen voor wat bite. Uiteraard kun je in zo’n quiche volop variëren qua groenten maar deze quiche met broccoli, paprika en cashewnoten is een erg lekkere combi! Zo’n vegetarische hartige taart is ideaal voor het hele gezin en perfect om even op te warmen wanneer je snel op pad moet om te sporten.
Inhoudsopgave
Zowel koud als warm lekker
Het fijne aan hartige taarten en quiche is dat ze de volgende dag vaak nog lekkerder zijn. Als je dan gewoon een grote broccoli cashewnoten taart maakt, heb je grote kans dat er de volgende dag nog een stuk over is dat je lekker in een bakje mee kunt nemen naar je werk als lunch. Want dat is nog een voordeel, het is zowel warm als koud een heerlijk gerecht. Het vult bovendien goed en het is weer eens wat anders dan een boterham met kaas! Zo’n vegetarische quiche doet het trouwens ook goed op een verjaardag. Kortom, deze hartige taart met broccoli en paprika is ideaal voor elk moment.
Quiche en hartige taart op feestjes
Weet je wanneer hartige taart ook een goed idee zijn? Op feestjes en verjaardagen! Met verschillende quicherecepten zet je binnen no time een hele tafel vol met lekkere hapjes. Snijd gewoon wat dunnere punten zodat iedereen van alles kan proeven. Gebruik trouwens wel een goede bakvorm zodat je bodem ook goed gaar wordt. Een siliconen bakvorm geleidt de warmte bijvoorbeeld niet goed. Serveer er een eenvoudige groene salade bij en je buffet is klaar. Het mooie is ook dat je ze heel goed een dag van tevoren kunt bereiden. Hoe makkelijk wil je het hebben! Deze quiche met broccoli, paprika en cashewnoten is in ieder geval een succesnummer voor vele momenten!
Quiche met broccoli, paprika en cashewnoten
5
servings20
minutes45
minutesIngrediënten
1 rol deeg voor quiche en hartige taart
400 – 500 gram broccoli
1 rode paprika
1 ui
3 geroosterde paprika’s in reepjes
5 eieren
100 ml slagroom
100 gram brie
75 gram cashewnoten (ongezouten)
peper en zout
1 tl paprikapoeder
1 tl Provençaalse kruiden
olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in ongeveer 8 minuten.
- Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui.
- Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.
- Doe de broccoli, geroosterde paprika en de helft van de cashewnoten erbij.
- Breng alles op smaak met de kruiden en peper en zout.
- Leg het deeg met bakpapier in een quichevorm en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Verdeel het broccoli paprika mengsel over de bodem.
- Klop de eieren met de slagroom en wat peper en zout los.
- Verdeel het eimengsel vervolgens over de broccoli.
- Snijd de brie in plakjes en verdeel over de quiche en bestrooi met de overige cashewnoten.
- Bak de quiche met broccoli, paprika en cashewnoten in 45 minuten goudbruin en gaar.
Tips
- Ook lekker met bloemkool
Bekijk ook eens deze recepten voor hartige taart en quiche
- Quiche met bloemkool, olijven en tonijn
- Quiche met broccoli en gerookte kip
- Hartige taart met artisjok en gerookte kip
- Pastinaaktaartjes met brie
Bewaar dit recept op Pinterest
Ga jij deze quiche met broccoli, paprika en cashewnoten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
5 gedachten over “Quiche met broccoli, paprika en cashewnoten”
Geef een reactie
Was erg lekker, bedankt!
Wat fijn om te horen! Dit blijft ook altijd één van mijn favoriete quiche recepten 🙂
Fijn weekend!
De ingredienten waren er te veel voor mijn quichevorm. Ook qua eieren en slagroom.
Hoi Linda,
wat jammer! Ik gebruik zelf een vrij grote quichevorm, hier past het taart- en quichedeeg net in. Ik denk dat mijn vorm zo’n 28 cm is qua doorsnede, het deeg is namelijk 32 cm qua doorsnede. Ik hoop wel dat ‘ie gesmaakt heeft!
groetjes Debbie