Pommes duchesse met geitenkaas

Pommes duchesse met geitenkaas

Hoe lekker kan eenvoud zijn?! Ik vind pommes duchesse er altijd zo feestelijk uitzien! De naam klinkt natuurlijk al heel chique. Als je zou zeggen dat je gebakken aardappelpureetorentjes op tafel zet dan klinkt het al een stuk minder spannend haha. Maar dat is wel wat het is. Je maakt eerst een romige aardappelpuree die je in toefjes op de bakplaat spuit en dan bakt. Waardoor je zo’n lekkere knapperige buitenkant krijgt met een zachte kern van heerlijke aardappelpuree. Perfect als bijgerecht! Deze pommes duchesse met geitenkaas zijn net weer wat anders door toevoeging van de geitenkaas en daardoor extra lekker! 

pommes duchesse met geitenkaas

Ingrediënten en bereidingswijze pommes duchesse met geitenkaas

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 50 gram roomboter
  • 1 eidooier
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. 
  3. Kook de aardappels in gezouten water in 15 tot 20 minuten gaar en giet ze af. 
  4. Stamp de aardappels met de geitenkaas tot een gladde puree en roer de roomboter en de eidooier erdoor tot een egaal geheel.
  5. Breng op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat.
  6. Doe de puree in een spuitzak met kartelvormig spuitmondje en spuit mooie rozetjes van de puree op de bakplaat.
  7. Bak de pommes duchesse met geitenkaas in ongeveer 25 minuten goudbruin. 
  8. Tip: maak de pommes duchesse met geitenkaas een dag van tevoren en warm ze nog 10 minuten op voor je aan tafel gaat. 
pommes duchesse met geitenkaas

Zoek je nog meer feestelijke gerechten?

Ga jij deze pommes duchesse met geitenkaas maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.