Pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten

Pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten

Inmiddels ken ik aardig wat andere foodbloggers en omdat ik regelmatig pizza maak, hebben we het dan ook over de Hollandse pizza’s die enorm populair zijn zoals de pizza Hawaï. De meeste mensen die ik ken vinden die echt niet lekker maar toch prijkt hij op iedere menukaart van de gemiddelde pizzeria in Nederland. Er zijn dus toch enorm veel liefhebbers. Gewone pizza Hawaï maak ik nooit maar ik vond het wel een uitdaging om een lekkere pizza met ananas te maken en dat werd deze pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten! Want een pizza als dessert is echt heerlijk.

pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten

Dessert pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten

Er staan pizzarecepten genoeg op de blog en iedere maand komt er een nieuwe bij. En als je dan zo lekker bezig bent met het maken van pizzadeeg voor je pizzaparty, waarom maak je dan niet gewoon wat extra deeg voor het dessert? En echt, zo’n dessertpizza is enorm lekker! Het deeg is natuurlijk heel neutraal en nu beleg je het met frisse ananas en lekkere pistachenoten. Even in stukken verdelen en je hebt een uniek zomers nagerecht! Ik maakte ook al eens een pizza met bramen, ook al zo’n heerlijke combi!

Ik gebruikte trouwens de choco flaker van Boska die ik pas kreeg. Daarmee maak je dus in een handomdraai mooie flakes voor op je pizza!

Pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten

Recipe by Debbie

Pizza als dessert is hartstikke lekker! Eén pizza is voldoende voor 4 – 6 personen.
Bereidingstijd: 30 minuten
Rijzen: 5 uur
Oventijd: 3 – 10 minuten

Ingrediënten

  • 1/4 basisrecept pizzadeeg

  • 3 schijven verse ananas, in stukjes

  • 150 gram mascarpone

  • 2 el suiker

  • 1 el citroensap

  • verse citroentijm of gewone tijm

  • een eetlepel pistachenoten, gehakt

  • witte chocolade, geschaafd

  • extra: semolina om je werkblad te bestuiven

Bereidingswijze

  • Start ongeveer 5 uur van tevoren van het deeg en maak het volgens de aanwijzingen in het basisrecept. Het basisrecept is voor 4 pizza’s dus gebruik hier 1/4 van voor 1 pizza.
  • Meng de mascarpone met de suiker en het citroensap en verwarm de oven voor op de hoogste (pizza)stand. Bij mijn oven is dat 275 graden Celsius.
  • Vorm de pizza met je handen tot een ronde schijf of rol uit met de deegroller.
  • Bestrijk de pizzabodem met het mascarponemengsel, beleg vervolgens met de ananas en bestrooi met de tijmblaadjes en pistachenoten.
  • Bak de pizza, afhankelijk van de oventemperatuur, in 3 tot 10 minuten goudbruin.
  • Bestrooi met de witte chocolade en snijd in punten. Serveer direct.

Tips

  • Dit recept is ook lekker met ander fruit zoals aardbeien, mango en druiven.

Dit recept snel bewaren op Pinterest?

pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten

Ga jij deze pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

De Choco flaker heb ik gekregen van Boska. Ik heb er zelf voor gekozen deze te gebruiken voor dit recept. Lees meer over samenwerkingen in mijn disclaimer.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.