fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Peultjessalade met ricotta

peultjessalade

Mijn recepten komen vaak tot stand doordat ik in mijn koelkast en voorraadkast kijk naar wat ik nog in huis heb. Zo ontstond ook deze peultjessalade. Ik houd niet van weggooien en juist van restjes groente en wat kleine toevoegingen kun je vaak iets heerlijks klaarmaken!

Voor 1 persoon

  • 150 gram peultjes
  • 1 kleine avocado
  • 1 flinke eetlepel ricotta
  • Een handje walnoten
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  1. Blancheren de peultjes 3 à 4 minuten in kokend water.
  2. Klop een dressing van de ricotta, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  4. Snijd de avocado in partjes.
  5. Leg de groenten  op een bord en schep de dressing erover. Garneer met walnoten.

peultjessalade


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up