Peer Danish blue pakketjes

IMG_0696

Toen wij nog in Rotterdam woonden hadden we een volkstuin. Met een appartement en alleen een balkon konden we ons niet genoeg uitleven qua groen en groenten dus huurden we vlakbij een stuk grond met een tuinhuisje erop. We hebben een hoop werk moeten verzetten in het begin want het onkruid stond tot aan onze schouders. Bovendien was het huisje in slechte staat. Maar ik heb gelukkig een handige en sterke man dus al snel werd het een prachtig plekje met veel bloemen, fruitbomen en natuurlijk een moestuin.

We hebben er veel plezier van gehad. Je bent veel buiten en het is helemaal genieten als je je eigen oogst kunt eten. We hebben zelfs een keer pastinaken onder een berg sneeuw uitgegraven midden in de winter! Uiteindelijk hebben we de volkstuinhuisje weer verkocht en de huur opgezegd toen we naar een huis met tuin verhuisden. Waar overigens geen enkel stukje onbenut is.

IMG_0701

Dit boek vond ik in de kast en het werd hoog tijd om er weer eens uit te koken. Er staan eenvoudige recepten in Het Kookboek van het gelukkig buitenleven. Wel is het soms lastig om bepaalde ingrediënten te verkrijgen, daar moet je dan echt een moestuin voor hebben. Als ik dit boek doorblader dan verlang ik wel eens terug naar mijn grote moestuin! Deze buideltjes zijn heel makkelijk en snel te maken en het is een heerlijk hapje voor het weekend!

  • 8 velletjes filodeeg
  • 1 rijpe peer
  • 80 gram Danish blue of andere blauwaderkaas
  • 12 walnoten, geroosterd en in stukjes gehakt
  • olijfolie of gesmolten boter
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de peer en snijd in stukjes.
  3. Meng de stukjes peer met de verkruimelde kaas en walnoten.
  4. Bestrijk de bovenkant van een vel filodeeg met olijfolie en leg er een vel deeg op.
  5. Snijd de deegplak in vieren en schep op ieder stukje een lepeltje peer-kaasmengsel.
  6. Vouw de pakketjes dicht en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de buideltjes in ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.