Pasta met spruiten en truffel

Pasta met spruiten en truffel

Pasta is toch wel mijn all time favourite basis om op terug te vallen voor een makkelijke en simpele maaltijd! Je hebt maar weinig nodig om een heerlijk gerecht te maken en het gaat goed samen met veel verschillende smaken. Dat mijn kinderen ook gek zijn op pasta is natuurlijk een bonus. Geen strijd aan tafel over wat we eten zorgt voor gezellige maaltijden haha. Na een drukke werkdag is het wel zo fijn geen gezeur aan tafel te hebben. En ondanks dat spruiten nou niet persé favoriet zijn bij kinderen in het algemeen, ging ook deze pasta met spruiten en truffel er met smaak in!

pasta met spruiten en truffel
pasta met spruiten en truffel

1 x per week pasta

Ik eet minstens 1 keer per week pasta. Meestal is dat de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus en dan maak ik direct genoeg voor 2 dagen. Mijn zoon heeft atletiek op maandag en woensdag en zo kan hij voordat hij gaat nog even een bodempje leggen. Om daarna weer verder te eten haha. Dit recept is trouwens ook heel eenvoudig en door de truffelpasta extra smaakvol. Als je nu geen truffelpasta kunt vinden, gebruik dan wat truffel olie of pak een truffelsaus in plaats van de crème fraiche en de truffelsaus. Zo heb je in ieder geval toch die lekkere truffelsmaak! De truffelpasta koop je trouwens bij delicatessenzaken zoals hier.

Pasta met spruiten en truffel

Een lekker en makkelijk gerecht met een luxe twist: deze pasta met spruiten en truffel is rijk van smaak maar staat zo op tafel!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 300kcal

Ingrediënten

  • 750 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g fusili
  • 1 el olijfolie
  • 150 g crème fraîche
  • 25 g salsa di tartufo (tuffelpasta)
  • peper en zout
  • 3 takjes verse tijm
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de spruiten beetgaar in ongeveer 15 minuten.
  • Breng een pan gezouten water aan de kook voor de pasta en kook de fusili volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Fruit de ui zachtjes in de olijfolie en snijd ondertussen de champignons in vieren.
  • Roerbak de champignons met de ui ongeveer 5 minuten tot de champignons gaar zijn.
  • Giet de spruitjes en de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Doe deze bij de champignons in de pan.
  • Voeg de crème fraîche en de salsa di tartufo toe en schep goed om. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht achter om het smeuïg te maken.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout en verse tijm en serveer met Parmezaanse kaas.
pasta met spruiten en truffel

Recepten met pasta

Naast deze pasta met spruiten en truffel kun je natuurlijk veel vaker genieten van een lekker pastarecept. Bekijk ook eens één van deze recepten:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.