Paprika hummus

Paprika hummus

IMG_7800We hebben het allemaal weleens, de beruchte middagdip. Lunch is al lang verteerd, het duurt nog eeuwen voordat je weer gaat eten en je hebt trek! Het is enorm makkelijk om even snel naar iets te grijpen en meestal zijn dat ongezonde dingen. Misschien geniet je er wel van maar daarna slaat de dip weer genadeloos toe omdat het totaal niet vult en voedt.

Dit is dan echt zo’n ideale snack om te maken. Je maakt het in minder dan 5 minuten, het is voedzaam en lekker! Dip je favoriete rauwe groenten erin. Dit is trouwens ook ideaal bij de borrel, de groenten maken het lekker knapperig en het ziet er feestelijk uit. Ook op een wrap is het heerlijk!

Wat heb je nodig:

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote geroosterde paprika’s
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een flinke theelepel gemalen komijn
  • een snufje spicy geroosterde paprikapoeder of chilivlokken
  • peper en zout
  1. Doe de kikkererwten, knoflook, paprika, citroensap en olijfolie in de blender of keukenmachine.
  2. Maal het zo fijn als je zelf wil.
  3. Breng op smaak met de specerijen en peper en zout.
  4. Bewaar de hummus in de koelkast.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.