Wraps met ei en avocado

Wraps met ei en avocado

IMG_0136Als lunch vind ik het lekker om af een toe eens wat anders te eten dan boterhammen.Voor zelfgebakken brood heb ik niet altijd tijd maar af en toe heb ik nog soep over van de dag ervoor of een restje pasta. Wraps kun je gewoon a la minute klaarmaken en vooral de volkoren versie vind ik echt heel lekker! Ideaal ook om mee te nemen. Als we op vakantie gaan, neem ik ook lekker wat wraps mee voor tussendoor. 

In de Foodybox Zomer zat een fles American BBQ Sauce Kentucky Whiskey en ik bedacht me dat dat weleens heel lekker zou kunnen zijn in combinatie met ei en avocado. Ik eet eigenlijk zelden bbq saus, wij barbecueën ook niet veel. We hebben sinds kort een echte houtoven in de tuin waar je ook in kunt barbecueën dus dan gaan we vast ook wel eens barbecueën maar ik houd niet zo van de standaard bbq gerechten. Bij ons gaan er geen kilo’s speklappen en hamburgers op die je dan met bbq saus eet. Ik eet liever een goede visspies of grilll een goed stuk vlees. Ik vind ook vaak dat je, als je het vlees op een goede manier op smaak brengt, het niets extra’s meer nodig heeft. Maar bbq saus kun je dus ook prima voor iets anders gebruiken want op deze wrap smaakt het hartstikke goed.

Voor 2 personen

 • 2 volkoren wraps
 • 1 avocado
 • 2 eieren
 • een stuk of 10 cherrytomaatjes
 • bbq saus
 • peper en zout
 • rucola
 1. Breng de eieren in koud gezouten water aan de kook en laat ze in 8 – 10 minuten hard koken.
 2. Verwarm de wraps zoals op de verpakking staat.
 3. Halveer de avocado en prak op elke wrap een halve avocado fijn.
 4. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de wraps.
 5. Pel de eieren en snijd in partjes. Leg ze op de wraps.
 6. Schenk er wat bbq saus over en maak af met rucola en peper en zout.


2 gedachten over “Wraps met ei en avocado”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.