Panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik

Panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik

Zomer

Hebben jullie ook het idee dat het zomer is? Wat boffen we de laatste tijd met ontzettend lekker weer! Ik ben dan ook echt al de hele tijd in vakantiestemming en heb ook veel zin om een ticket te boeken naar een heerlijk vakantieland. Maar ik moet nog even wachten tot het echt zomervakantie is haha. Nou mag ik zeker niet klagen want ik heb al heerlijk genoten op strand en eten in de tuin is ook al zo fijn! Bovendien kan ik gewoon de keuken induiken voor lekkere zonnige gerechtjes of desserts! Zo maakte ik deze tropische panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik!

panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik

Panna cotta

Panna cotta, het Italiaanse dessert, is niets meer dan gekookte room met wat extra smaak. Vaak is dat vanille maar het kan ook met witte chocolade of fruit. Ik maakte deze panna cotta alleen niet van gewone room maar van kokosmelk! Omdat ik mee doe aan de #kookoschallenge van Fairtrade, kreeg ik een blik van deze heerlijke frisse kokosmelk, gemaakt van precies 1 kokosnoot, om er iets lekkers mee te maken. En panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik is superlekker! Dit zomerse dessert smaakt extra lekker als je buiten in het zonnetje eet! Ben je trouwens, net als ik, fan van kokosmelk dan is deze soep ook een echte aanrader: Kokossoep met kip

Ingrediënten en bereidingswijze panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Koelkasttijd: 3 uur

  • 2 blikken kokosmelk (Fairtrade)
  • 7 blaadjes gelatine
  • zest van 1 sinaasappel
  • 3 takjes munt en extra ter garnering
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille essence
  • 4 perziken
  • extra: 4 glaasjes of kommetjes
  1. Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water en doe de kokosmelk in een steelpannetje.
  2. Voeg de sinaasappelzest en munt met 3 eetlepels van de honing en vanille toe aan de kokosmelk en breng het geheel langzaam aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur en haal de takjes munt eruit. Los dan de uitgeknepen gelatine eraan toe.
  4. Schenk de panna cotta van kokosmelk voorzichtig in 4 mooie dessertglazen of kommetjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Schil de perziken en snijd ze in partjes.
  6. Schep de partjes perzik vervolgens om met 1 eetlepel honing en verwarm een grillpan voor.
  7. Gril de perzik aan beide kanten tot je mooie grillstreepjes ziet.
  8. Laat de perziken iets afkoelen en garneer de panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik en een takje munt.

 



3 gedachten over “Panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.