Knapperige kikkererwten en tortilla wraps met kip en gekaramelliseerde ui
Misschien zagen jullie het al op Facebook of Instagram voorbij komen. Ik ben geselecteerd als blog insider voor Francesca kookt om de Tex Mex producten van Santa Maria te testen. Vorige week ontving ik een hele doos met allemaal verschillende producten en de vraag of ik daar 2 keer een recept met wilde maken.
Dat was natuurlijk geen probleem! Nu moet ik bekennen dat wij niet vaak Mexicaans eten maar de tortilla wraps komen wel regelmatig op tafel. Daar ben ik dus mee begonnen en ik maakte er ook nog een lekker gezond snackje bij in de vorm van knapperige kikkererwten!
Knapperige kikkererwten
- 1 blik kikkererwten (300 gram)
- 1 eetlepel Taco original seasoning kruiden
- 1/2 eetlepel olie
Meng dit door elkaar en rooster in 25 à 30 minuten op 200 graden knapperig en goudbruin.
Wrap tortilla’s met crispy chicken, avocado en gekaramelliseerde ui
- Wrap tortilla
- 500 gram kipfilet
- crispy chicken seasoning
- zonnebloemolie
- 1 avocado
- wrap salsa mild
- 2 rode uien
- balsamico azijn
- cherrytomaten
- koriander
Snijd de kip in blokjes. Doe het in een schaal met de crispy chicken seasoning en 1 eetlepel olie. Bak in een voorverwarmde oven op 225 graden in ongeveer 12 minuten gaar. Snijd de avocado in reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit een koekenpan en doe er 1 eetlepel olie in. Laat de ui zachtjes fruiten. Voeg een scheutje balsamico azijn toe en laat de ui in ongeveer 10 minuten op laag vuur karamelliseren. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Verwarm de wraps in de magnetron, verdeel er wat salsa over en beleg met de kip, avocado, uien, tomaat en koriander. Wrap it up en eet smakelijk!