Kipcurry met mango

Kipcurry met mango
IMG_6370

Wat waren we afgelopen tijd verwend met heerlijk weer! Door alle extra vrije dagen leken het wel mini vakanties, lekker veel buiten in het zonnetje genieten. Dan is dit herfstweer wel even afzien. Hopelijk wordt het snel weer zomer en kunnen we weer buiten eten. Dit is een prima maaltijd voor hete dagen. Snel klaar en van de pit van de chilies gaat je bloed sneller stromen. Daar ga je dan extra van zweten maar je lichaamstemperatuur blijft hetzelfde.

Daarom eten mensen in warme landen vaak spicy!

IMG_6376

Nu is dit niet ontzettend pittig maar voeg gerust wat rode peper toe. Door de mango is het sowieso minder pittig. Mango is zo’n lekkere vrucht! Sappig, zoet en het geeft gelijk een tropisch tintje aan je gerecht. Het combineert fantastisch met kip of garnalen. Doordat mango een stevige vrucht is, kun je het prima toevoegen aan warme gerechten. Juist dat frisse geeft een extra touch aan je maaltijd.

Deze kruidige kipcurry is makkelijk te maken en superlekker!

Voor 2 personen (Verdubbel de hoeveelheid voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • zonnebloemolie
  • handvol cashewnoten
  • verse koriander
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 1/2 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 zakje Tilda lime & coriander rijst (of 150 gram gewone rijst)
  • 1/2 tot een hele mango naar smaak
  • eventueel extra: limoen
  1. Kook, als je gewone rijst gebruikt, de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en de kip in blokjes.
  3. Schil de mango, snijd in blokjes.
  4. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie.
  5. Fruit de ui. Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
  6. Pers de knoflook boven de kip en voeg de paprika toe.
  7. Nu mogen de specerijen erbij en wat peper en zout.
  8. Roerbak dit nog een paar minuten.
  9. Voeg de kokosmelk toe. Laat op zacht vuur nog 5 minuten pruttelen.
  10. Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekenpan.
  11. Verwarm, als je de Tilda rijst gebruikt, de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  12. Serveer de rijst met de kipcurry en schep er wat mango overheen. Garneer met de cashewnoten en verse koriander.
  13. Als je gewone rijst gebruikt, breng dan nog extra op smaak met wat limoensap indien gewenst.


6 gedachten over “Kipcurry met mango”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.