Hazelnoot kersen cakejes
Na de heerlijke periode vol met aardbeien gaan we vrolijk weer over in een andere hele fijne periode: die van de kersen! Die prachtige rode tot bijna zwarte zoete smaakbommetjes die zo gezellig aan een steeltje bungelen. Soms zelfs met twee zodat je ze achter je oren kunt hangen haha. Wie deed dat nou vroeger niet?! Sowieso kun je er hele lekkere dingen mee bakken en ook deze hazelnoot kersen cakejes zijn weer een succes!
Inhoudsopgave
Kersen combineren met zoet of hartig
Met maar een paar ingrediënten maak je deze lekkere hazelnoot kersen cakejes zo klaar. Ik hou daarvan! Niet te lang in de keuken maar wel een overheerlijk resultaat. Met kersen kun je trouwens alle kanten op. Ze zijn niet alleen lekker in zoete gerechten maar ze combineren ook perfect met bijvoorbeeld kip of varkensvlees. Ik houd altijd wel van een zoet accent in een hartig gerecht. Een lepeltje jam op een stukje kaas is ook altijd lekker toch?
Tips om nog makkelijker deze hazelnoot kersen cakejes te bakken
Tegenwoordig zijn er ook diepvries kersen te vinden en ik moet zeggen dat dat wel een hoop werk en geklieder scheelt. Vaak vind je het sap en de spetters overal ook al doe je nog zo voorzichtig. Qua smaak zijn de diepvries kersen prima dus als je het jezelf makkelijk wilt maken dan koop je die. Hazelnootmeel is tegenwoordig ook in het glutenvrije schap te vinden, scheelt ook weer gedoe haha. En anders kun je zelf hazelnoten fijnmalen. In ieder geval kun je met weinig moeite deze cake met hazelnoten en kersen maken en bakken!
Hazelnoot kersencakejes
Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 24 kersen, ontpit
- 200 gram suiker
- 125 gram hazelnootmeel van ongepelde hazelnoten
- 60 gram speltmeel
- 4 eiwitten
- 100 gram gesmolten roomboter
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de cakevormpjes op een bakplaat.
- Meng in een kom de suiker met het hazelnootmeel, speltbloem en een snuf zout.
- Voeg vervolgens 1 voor 1 de eiwitten toe en roer goed door.
- Roer er tenslotte de gesmolten roomboter doorheen en meng goed.
- Verdeel het beslag over de cakevormpjes en druk in ieder cakeje 2 kersen.
- Bak de hazelnoot kersencakejes in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.
Notities