Ga terug Email Link
kersen hazelnoot cakejes

Hazelnoot kersencakejes

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Uncategorized
Porties 4 servings
calorieën 300 kcal

Ingredients
  

  • 24 kersen, ontpit
  • 200 gram suiker
  • 125 gram hazelnootmeel van ongepelde hazelnoten
  • 60 gram speltmeel
  • 4 eiwitten
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • snuf zout

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de cakevormpjes op een bakplaat.
  • Meng in een kom de suiker met het hazelnootmeel, speltbloem en een snuf zout.
  • Voeg vervolgens 1 voor 1 de eiwitten toe en roer goed door.
  • Roer er tenslotte de gesmolten roomboter doorheen en meng goed.
  • Verdeel het beslag over de cakevormpjes en druk in ieder cakeje 2 kersen.
  • Bak de hazelnoot kersencakejes in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Notes

  • Ook lekker met een bolletje vanilleijs en slagroom als dessert!