Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnoot kersencakejes
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Uncategorized
Porties
4
servings
calorieën
300
kcal
Ingredients
24 kersen, ontpit
200 gram suiker
125 gram hazelnootmeel van ongepelde hazelnoten
60 gram speltmeel
4 eiwitten
100 gram gesmolten roomboter
snuf zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de cakevormpjes op een bakplaat.
Meng in een kom de suiker met het hazelnootmeel, speltbloem en een snuf zout.
Voeg vervolgens 1 voor 1 de eiwitten toe en roer goed door.
Roer er tenslotte de gesmolten roomboter doorheen en meng goed.
Verdeel het beslag over de cakevormpjes en druk in ieder cakeje 2 kersen.
Bak de hazelnoot kersencakejes in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.
Notes
Ook lekker met een bolletje vanilleijs en slagroom als dessert!