Hamburgers met feta en peterselie

Hamburgers met feta en peterselie

Zo, dat was even wennen na weken van prachtig weer! Ineens was het weer koud en guur, brrrr. Ik kijk alweer uit naar wat warmer weer én natuurlijk buiten eten in de tuin! Deze hamburgers met feta en peterselie zijn echt fantastisch om dan te eten maar eet ze gerust ook met slecht weer haha. Deze smaakvolle burgers zijn hier een groot succes in huis en met dit recept maak je makkelijk zelf deze overheerlijke hamburgers!

hamburger met feta en peterselie

Goedgevulde hamburgers met groenten en hummus

Zoals het een echte hamburger betaamt, wordt ook deze op een broodje gegeten en natuurlijk extra lekker belegd met gebakken ui, gegrilde courgette en heerlijke hummus! Varieer gerust met het beleg, als je liever een andere saus eet dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt de hamburgers met de hand maken maar je kunt ook alles in de foodprocessor doen en dan is het helemaal een makkie. De hamburgers zijn stevig genoeg om gelijk te bakken maar gebruik wel een goede koekenpan zodat ze niet aan de bodem plakken. Geniet er lekker van!

hamburger met feta en peterselie

Hamburgers met feta en peterselie

Heerlijke sappige hamburgers met feta en peterselie op een goedgevuld broodje met groenten
Gang Hoofdgerecht, Snack
Trefwoord brood, courgette, feta, hamburger, komkommer, peterselie
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g half om half gehakt
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 ei
  • 50 g havermout
  • 100 g feta verkruimeld
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 uien in ringen
  • 2 courgettes in plakjes
  • 1 komkommer in plakjes
  • hummus
  • Turks brood of hamburgerbroodjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Verdeel de courgette over de bakplaten, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Rooster de courgette in 20 minuten gaar.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de ui op zacht vuur langzaam garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het gehakt met de peterselie, het ei, de havermout, feta, paprikapoeder, knoflookpoeder en oregano in een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  • Vorm er 4 hamburgers van en verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin in ongeveer 10 minuten.
  • Bak ondertussen het Turkse brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrijk een stuk brood met hummus, beleg met de courgette, komkommer en uien en leg een hamburger erop. Dek af met de bovenkant van het brood.

Het recept voor hamburgers met feta en peterselie bewaren?

Wil je dit lekkere recept voor zelfgemaakte hamburgers met feta en peterselie bewaren? Gebruik dan onderstaande foto en bewaar deze op je favoriete bord op Pinterest.

hamburgers met feta en peterselie

Hou jij ook zo van een goedgevulde burger?

Probeer ook eens één van de volgende recepten:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.