Gnocchi met saliejus en gegrilde courgette
Zelfgemaakte gnocchi zijn heerlijk! Het lijkt misschien een hele uitdaging om ze te maken maar dat valt best mee en het is een leuk klusje om te doen. Ik vind het altijd leuk om dit soort gerechten samen met mijn kinderen te maken. Mijn jongens zeggen meestal nee maar vonden het dit keer toch wel leuk om te helpen bij deze gnocchi met saliejus en gegrilde courgette. Gelukkig maar want zo probeer ik ze ook wat bij te brengen over koken en lekker eten. Ook over duurzaam eten trouwens! Sinds ik kinderen heb, is dat toch iets waar ik steeds meer over nadenk. Dus toen ik werd gevraagd om het nieuwe Flora Plant te proberen was ik dan ook gelijk enthousiast!
Inhoudsopgave
Plantaardige roomboter van Flora Plant
Flora Plant is sinds begin april te koop in de supermarkten en is een plantaardig alternatief voor roomboter. Het smaakt als roomboter, ziet eruit als roomboter en heeft dezelfde eigenschappen! Het kan dus gebruikt worden om te smeren maar ook om te koken én bakken. Flora Plant is lactosevrij en één pakje heeft de helft minder impact op het klimaat dan een pakje roomboter. Dat is natuurlijk superfijn maar de grote vraag is natuurlijk: Is het ook lekker? Ik ben behoorlijk kritisch als het gaat om producten die beweren net zo goed zijn als gangbare producten en ik ben een grote fan van roomboter. Ik was dan ook blij verrast dat Flora Plant echt lekker is. Het is inderdaad een hartstikke goed alternatief voor roomboter én maakt het bovendien makkelijker om een gerecht lactosevrij te maken. Ik kon dan ook niet wachten om ermee te gaan koken en bakken!
Zelf gnocchi met saliejus en gegrilde courgette maken
Ik doe regelmatig mee aan de swiepswoepswap van Mandy and more. Zij koppelt iedereen aan een blog en dan maak je dus een recept van die blog. Al dan niet met een eigen twist. Ik mocht wat maken van de blog van Da noi van het Belgisch-Italiaanse stel Pauline en Pasqualino en dat vond ik superleuk want ik volg hen al heel lang en zij kennen mij van de Koffietijd wedstrijd. Ik wist direct dat ik de gnocchi wilde maken en die wordt traditioneel met salie botersaus gegeten. Perfect dus om dit recept te proberen met Flora Plant, zeker omdat de smaak dan goed getest kan worden. Ik gebruikte de gezouten variant van Flora Plant en dat levert in combinatie met de salie en knoflook een zalige saus op. Bovendien is dit gerecht nu ook lactosevrij. Mooi meegenomen toch?
Probeer jij graag nieuwe producten uit? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie onder dit recept.
Gnocchi met saliejus en gegrilde courgette
Ingrediënten
- 500 g aardappels, geschild en in stukken
- 150 g bloem + extra om het werkblad te bestuiven
- 1/2 ei, geklutst
- peper en zout
- nootmuskaat
- 2 gele courgettes, in plakjes
- olijfolie
- 75 g Flora Plant gezouten
- 1 teentje knoflook, geperst
- 10 blaadjes salie, fijngesneden
Instructies
- Breng de aardappels in gezouten water aan de kook en kook ze in zo’n 10 à 15 minuten beetgaar. Giet af en laat helemaal afkoelen.
- Prak de aardappels fijn of haal ze door een aardappelpureepers. Meng de puree met de bloem, wat peper, zout, een snuf nootmuskaat en het ei.
- Kneed kort door tot een samenhangend deeg en bestrooi het werkblad met bloem. Maak strengen van het deeg en snijd hier kleine stukjes van. Rol ieder stukje over een gnocchi plankje of druk er ribbels in met een vork.
- Breng een pan gezouten water aan de kook en verwarm een grillpan op hoog vuur.
- Laat de gezouten Flora Plant in een steelpan op laag vuur smelten met de knoflook en salie.
- Bestrijk de plakjes courgette met olijfolie en bestrooi met zout. Grill ze aan beiden kanten tot ze gaar zijn.
- Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Schep ze om met de saliejus en serveer de gnocchi met de courgette.
Nog meer gnocchi recepten proberen?
- Gnocchi ovenschotel met courgette en chorizo
- Gnocchi met bietensaus
- Of deze gnocchi met aubergine en saucijsjes
Bewaar dit recept op Pinterest
Vind je het soms ook lastig om je favoriete recepten terug te vinden? Bewaar dit recept dan met onderstaande foto op Pinterest. Zo vind je het altijd makkelijk terug.
Dit recept is in samenwerking met Flora Plant tot stand gekomen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.