Glutenvrij pecannoten brood met pruimen en rozijnen
Yes, het jaar is weer begonnen! Gek genoeg voelt het dit jaar als een hele nieuwe start terwijl alles zo onzeker als wat is. Ik hoop dat ik dit artikel over een jaar kan teruglezen en kan zeggen dat we uiteindelijk een heel fijn jaar hebben gehad waarin Corona is verslagen en dat we weer gezellig bij elkaar mogen komen. Want het onbezorgd en ontspannen afspreken met vrienden en familie mis ik het meest. Gelukkig zijn wij allemaal gezond en goed 2021 begonnen en om dat zo te houden, begin ik met een gezond bakrecept. Dit recept voor een glutenvrij pecannoten brood met pruimen en rozijnen wil je zeker weten opslaan want het is verslavend lekker!
Inhoudsopgave
Makkelijk variëren met ingrediënten
Het leuke aan dit ´brood´ is dat je er enorm goed mee kunt variëren. Ik maakte een glutenvrij pecannoten brood met pruimen en rozijnen maar doe er gerust ander gedroogd fruit in of andere noten. Ook qua specerijen kun je erin verwerken wat je lekker vindt. Ik gebruikte de Oh My Badass Pie kruiden van Green Gypsy Spices maar kaneel, koek- en speculaaskruiden of een beetje anijszaad zijn ook lekker. Dit brood is voedzaam en perfect als tussendoortje om mee te nemen. Maar als ontbijt en lunch is het ook niet te versmaden.
Gezonde vetten uit noten
Als je gezonder wil eten, is het aan te raden om noten in je dagelijkse eetpatroon op te nemen. Noten bevatten goede vetten en ook nog vezels en eiwitten. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel. De vetten in noten zijn onverzadigd en dat draagt bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte. Met een handvol noten per dag profiteer je al van heel veel gezondheidsvoordelen. Een mooi voornemen om dat dit jaar dus te gaan doen!
Glutenvrij pecannoten brood met pruimen en rozijnen
Doordat het zo makkelijk is om dit glutenvrije brood te maken, kun je het opnemen in je wekelijkse mealprep. In het weekend bereid je het in 15 minuten en de oven doet de rest. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis dat ook nog eens heel lekker is! Dit jaar blijf ik natuurlijk lekkere taartjes bakken om de recepten met jullie te delen maar er zullen ook wat vaker bewustere keuzes worden gemaakt qua voeding. Ik sport nog steeds veel en heb me voorgenomen dit jaar de fitste versie van mezelf te worden. Daar hoort dus ook goed eten bij. Bovendien heb ik gemerkt dat ik me veel beter voel als ik het grootste deel van de tijd gezond maar lekker eet. Wil je alvast wat extra inspiratie voor gezonde recepten?
- Gezond Koolhydraatarm Bakken Met Recept Voor Cake
- Gezonde(Re) Bananen Havermout Bars
- Poké Bowl Met Peultjes En Makreel
- Zoete Aardappel Traybake Met Sardines
- Zeewierwraps Met Kabeljauw Auberginestoof
Glutenvrij pecannoten brood met pruimen en rozijnen
Equipment
- cakeblik van 25 cm
Ingrediënten
- 5 eieren
- 100 g amandelmeel
- 100 g chiazaad
- 50 g lijnzaad gebroken
- 1 el oh my badass pie kruiden
- 50 g gedroogde pruimen in stukjes
- 50 g rozijnen
- 150 ml kokosolie gesmolten
- 1 tl grof zeezout
- 150 g pecannoten grof gehakt
- 100 g zonnebloempitten
Instructies
- Verwarm de oven op 160°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Klop de eieren los in een kom. Doe de overige ingrediënten erbij en roer goed door.
- Schenk het beslag in het cakeblik en bak in 50-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat het glutenvrije pecannoten brood met pruimen en rozijnen minstens 30 minuten afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.
Notities