Gembercake met mascarpone

Gembercake met mascarpone

Het is altijd fijn om een lekker cake recept achter de hand te hebben! Deze gembercake met mascarpone is net even anders door de licht pittige stukjes stemgember. De citroenrasp maakt het lekker fris! Door een cake met mascarpone te maken, krijg je net even een andere structuur en als je net als ik fan bent van gember, eet je zo een paar plakjes weg!

gembercake met mascarpone
gembercake met mascarpone

Cake bakken is niet moeilijk

Een cake bakken is helemaal niet moeilijk. Een kwestie van de ingrediënten mengen en dan wel even geduld hebben want een cake moet vrij lang in de oven. Wel is het belangrijk dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat je het cakebeslag vooral niet te lang mengt. Dan blijft die zo luchtig mogelijk. Let ook op de grootte van de cakevorm. Ik gebruik een cakevorm van 20 cm. Is jouw cakevorm kleiner of groter? Dan moet je goed de baktijd in de gaten houden. Het kan zijn dat jouw cake dan juist langer of korter in de oven moet. Daarnaast is iedere oven anders dus zet de baktijd eerst 10 minuten korter en kijk dan even hoe het gaat. Wordt de bovenkant bijvoorbeeld te donker, zet de temperatuur dan iets lager. Ik bak eigenlijk altijd met hetelucht tenzij anders vermeld. Het zou zonde zijn als deze gembercake met mascarpone niet lukt.

gembercake met mascarpone

Gembercake met mascarpone

De smaak van gember is niet voor iedereen weggelegd. Ik ken genoeg mensen die ervan gruwelen maar ik vind het heerlijk! In dit cakerecept gebruik ik stemgember. Dat is gember die in siroop is ingelegd. Het is erg zoet en wordt ook wel bakgember genoemd. De bolletjes gember zijn kleverig en ze zijn ideaal om lekkere gemberkoekjes te maken of te verwerken in ander gebak waarin je wil genieten van de pittige smaak van gember zoals deze abrikozenbars! Door de gember heel fijn te snijden, wordt deze goed verdeeld door de gembercake met mascarpone en krijg je steeds een subtiele gembersmaak bij iedere hap!

Gembercake met mascarpone

Gang Tussendoortje
Trefwoord cake, gember, mascarpone
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 10 personen

Equipment

  • bakpapier
  • cakevorm van 24 cm

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone op kamertemperatuur
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 110 g zonnebloemolie
  • 225 g bloem
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 5 bolletjes stemgember in stukjes
  • sap en rasp van 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en klop de eieren met de mixer luchtig.
  • Doe de suiker, zonnebloemolie, vanille en mascarpone bij de eieren en klop goed door.
  • Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en spatel door elkaar.
  • Voeg de patentbloem en het bakpoeder toe en klop nog een minuut, tot alles goed gemengd is.
  • Spatel de stemgember, het citroensap en de citroenrasp erdoor en schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
  • Bak de cake zo’n 50 à 60 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen.
gembercake met mascarpone


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.