fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Gegrilde witlof met basilicum

gegrilde witlof

Ik eet graag groenten en varieer daarin ook veel maar witlof komt niet zo vaak bij ons op tafel. Ik weet eigenlijk niet waarom dus daarom werd het tijd voor een lekker recept met witlof. Dit recept komt uit het boek ‘Groenten’  van Delphine de Montalier en smaakt goed bij een pastaschotel of bij een lekker stukje vlees.

Voor 4 personen:

  • 4 stronken witlof
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 takjes platte peterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el suiker
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  1. Maak de witlof schoon. Snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het bittere hart.
  2. Stop blaadjes basilicum en peterselie tussen de blaadjes witlof.
  3. Verwarm de ovengrill alvast voor op 220 graden Celcius.
  4. Leg de witlof op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met citroensap.
  5. Strooi de suiker, kaas en peper en zout erover.
  6. Grill de witlof in 10 tot 20 minuten. Bedek als ze mooi bruin zijn met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden.
  7. Haal ze uit de oven als ze mooi zacht zijn geworden.


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up