Gegrilde witlof met basilicum
Ik eet graag groenten en varieer daarin ook veel maar witlof komt niet zo vaak bij ons op tafel. Ik weet eigenlijk niet waarom dus daarom werd het tijd voor een lekker recept met witlof. Dit recept komt uit het boek ‘Groenten’ van Delphine de Montalier en smaakt goed bij een pastaschotel of bij een lekker stukje vlees.
Voor 4 personen:
- 4 stronken witlof
- 8 blaadjes basilicum
- 2 takjes platte peterselie
- sap van 1/2 citroen
- 1 el suiker
- 25 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
- Maak de witlof schoon. Snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het bittere hart.
- Stop blaadjes basilicum en peterselie tussen de blaadjes witlof.
- Verwarm de ovengrill alvast voor op 220 graden Celcius.
- Leg de witlof op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met citroensap.
- Strooi de suiker, kaas en peper en zout erover.
- Grill de witlof in 10 tot 20 minuten. Bedek als ze mooi bruin zijn met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden.
- Haal ze uit de oven als ze mooi zacht zijn geworden.