Doei 2018, welkom 2019

Doei 2018, welkom 2019

Wat een jaar heb ik achter de rug. Het begon met een idee voor een eigen bedrijf in traktaties en dat is inmiddels weer voor een groot deel veranderd. Daarom lees je in deze doei 2018, welkom 2019 over mijn afgelopen jaar en mijn dromen en plannen voor 2019!

doei 2018, welkom 2019

Go for it!

Vorig jaar schreef ik al dat ik een lange tijd een uitkering heb gehad vanwege polsproblemen. Eind 2017 kreeg ik te horen dat die uitkering na 12 jaar zou stoppen omdat het UWV vond dat ik wel weer fulltime kan werken. Ik heb nog geprobeerd het aan te vechten omdat ik het er niet mee eens ben maar het mocht niet baten. Dus ja, wat dan? Aan de ene kant was ik redelijk in paniek want je hebt een vast inkomen en een gezin en je hebt dus wel gewoon maandelijks dat geld nodig. Aan de andere kant voelde ik ook ergens een soort opluchting. Opluchting omdat ik nu wist dat ik geen rekening meer hoefde te houden met het UWV en de beperkingen die zij mij opleggen. Ik heb de afgelopen jaren heel veel dingen niet gedaan omdat ik bang was dat mijn uitkering op het spel zou komen te staan. Dat wilde ik niet riskeren omdat ik weet dat mijn polsproblemen onveranderd zijn. Maar ik liet daardoor wel een hoop kansen liggen. Dus deze uitspraak betekende dat ik me eindelijk volledig op mezelf kan gaan focussen!

vakantie in Bretagne deel 2
8e trouwdag

Een eigen bedrijf

Dus vol goede moed schreef ik me per 1 januari 2018 in bij de Kamer van Koophandel om iedereen blij te gaan maken met mijn traktaties op bestelling. Ik organiseerde een proeverij en heb heel wat afgebakken om recepten te testen. Af en toe bakte ik wel op bestelling en kreeg daar enthousiaste reacties op. Toch bleef het een beetje hangen op hetzelfde niveau en heb ik er zelf ook geen reclame voor gemaakt. Ik kreeg namelijk de kans om teksten te gaan schrijven voor een marketingbureau (zoals het online pizza magazine van Tante Fanny), iets dat ik van jongs af aan al erg leuk vindt dus ik greep die kans met beide handen aan. Vervolgens vroeg Francesca Kookt of ik twee keer per maand een zoet recept voor haar wilde maken en ook dat past helemaal in mijn straatje. En zo was ik ineens iets heel anders aan het doen dan waarvoor ik me had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik kreeg de kans om foodfoto’s in opdracht te maken en mocht naar events waarvoor ik betaald kreeg. En ineens dacht ik bij mezelf: hé, dit is ook wel ontzettend tof! Bovendien krijg ik meer gedaan in kortere tijd en dat is fysiek gezien voor mij een groot voordeel!

Volg je gevoel

vakantie in Bretagne
Roscoff

Ik ben een gevoelsmens en probeer zoveel mogelijk mijn intuïtie te volgen. Begin vorig jaar volgde ik een seminar ontspannen leven en ik moet zeggen dat dat dat heel veel voor mij veranderd heeft. Ik heb het afgelopen jaar meer zelfvertrouwen gekregen, meer vertrouwen dat ik een goedlopend bedrijf kan opzetten en ik weet ook beter wat ik waard ben en wat ik wel en niet wil. Ik denk zeker dat het seminar en inmiddels ook de boeken die ik heb gelezen, de yoga die ik doe en de mensen die ik heb ontmoet, hebben bijgedragen aan het vormen van mijn bedrijf en mijn uiteindelijke idee. Aan het einde van 2018 voelde ik vooral een hele grote dankbaarheid. Ik heb een ontzettend mooi jaar gehad. Natuurlijk waren er ook momenten waarop ik het helemaal niet meer zag zitten en begon te twijfelen aan alles waar ik mee bezig was. Het is misschien ook niet de makkelijkste weg die ik kies om voor mezelf te beginnen in een branche waarin het vaak draait om volgers aantallen en likes. Het is vaak zoeken naar balans maar ik heb mezelf het afgelopen jaar steeds beter leren kennen en durf oprecht te zeggen dat ik een leuker mens ben geworden!

Focus

vakantie in Bretagne deel 2

Dus naarmate het jaar vorderde werd de focus steeds duidelijker! Wie ben ik, wat wil ik én, ook heel belangrijk, waar ga ik me op richten met Deb’s Bakery & Kitchen? Mijn blog groeit goed, ik heb er nog steeds ontzettend veel plezier in en blijf hier dus zeker mee doorgaan. Daarnaast wil ik veel vaker recepten ontwikkelen voor bedrijven, nog meer toffe events organiseren en teksten en blogs schrijven voor bedrijven. In 2019 ga ik me dus voornamelijk daarop richten en ga ik er alles aan doen om toffe opdrachten binnen te halen. Ik heb er enorm veel zin in! De eerste dingen lopen al binnen en achter de schermen ben ik bezig met mijn blog op orde krijgen zodat alle recepten en blogs beter te vinden zijn. Daarnaast komt er ook een portfolio op de blog te staan want nu vergeet ik zelf ook nog weleens wat voor toffe opdrachten ik allemaal doe.

Blogplannen

Natuurlijk heb ik ook nog leuke plannen voor mijn blog voor 2019! Wekelijks zullen er nieuwe recepten verschijnen zoals jullie gewend zijn en eens per maand verstuur ik een nieuwsbrief. Daarnaast wil ik dit jaar meer info geven over verschillende groenten dus een keer per maand kun je een artikel verwachten over een bepaalde groentesoort en wat je er allemaal mee kunt. En omdat wij de gelukkige eigenaren zijn van een geweldige pizzaoven, wil ik ook eens per maand een heerlijk pizzarecept met je delen. Verwacht verder persoonlijke blogs, bookreviews en verslagen van events. Bovendien speel ik met het idee om een e-book te gaan maken maar of dat ook gaat lukkken….. Eerst maar even orde op zaken stellen!

Zelfontplooiing

doei 2018, welkom 2019

Op het persoonlijke gebied staan er ook nog wat doelen op de agenda! Vorig jaar werd ik 40 en ik wil zoveel mogelijk van het leven genieten! Ik sport al veel en wil dit jaar ook aan mijn lijf gaan zien dat ik zoveel sport. Ik ben al 12 kilo kwijt geraakt maar er mogen er nog wel 6 af dus nog even doorbijten. Gelukkig bak ik tegenwoordig minder, dat scheelt al een hoop haha. Ook wil ik een betere balans tussen werk en privé dus beter plannen. Zorgen dat mijn content kalender ingevuld is en dat ik mijn administratie bijhoud. Ik ben me ook nog steeds aan het ontwikkelen op fotografie gebied omdat ik vind dat het nog wel beter kan en bovendien vind ik het hartstikke leuk om te doen. Ook wil ik nog meer genieten van mijn jongens. Ze worden zo snel groot en ik wil er dus voor zorgen dat ik er na schooltijd gewoon voor ze ben en niet met mijn hoofd bij de dingen die ik nog moet doen. En dan heb ik ook nog een lieve man die me hartstikke goed steunt maar die ik veel te weinig zie dus minimaal 1 x per maand samen op pad is dit jaar ook het streven! Ik heb in ieder geval zin in dit jaar en zeg dus vol vertrouwen: doei 2018, welkom 2019!2 gedachten over “Doei 2018, welkom 2019”

  • Hoi Deb, wat leuk om te lezen! Wat een leuke klussen doe je! Keep up the good work! Knap hoe je het allemaal doet. Best veel dingen uit jouw verhaal zijn trouwens herkenbaar voor mij. 🙂 Op de pijnlijke pols na dan. Zo ziet mijn bedrijf er nu ook alweer heel anders uit, dan in het begin. Van foodboxen ontwikkelen en verkopen naar blogger, cateraar en andere klussen. Toevallig is deze jongensmoeder afgelopen jaar ook 40 geworden en heb ik me net weer opgegeven voor een fotografiecursus omdat het zo leuk is en ik me daar verder in wil ontwikkelen. Zo kan ik stiekem nog wel even doorgaan. 🙂 Ik wens je een heel mooi jaar!

    • Hoi Marjolein! Leuk dat het herkenbaar is! Ik denk ook dat dat bij veel vrouwen zo is en ik denk ook als je je gevoel volgt, je niet fout kunt zitten! Welke fotografiecursus ga je doen? Altijd leuk om weer nieuwe dingen te doen! Jij ook een heel mooi jaar! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.