Cupcake ijsjes
Inhoudsopgave
Kidsproof traktatie
Wat zien deze cupcake ijsjes er leuk uit he?! Ik had zoiets al vaker voorbij zien komen maar nog nooit zelf gemaakt maar ik moet zeggen dat dit echt prima te doen is voor iedereen. Ook als je zelden bakt. En je hebt gelijk een ontzettend leuke traktatie als je kind mag uitdelen op school! Ze kunnen de cakejes natuurlijk zelf versieren dus verwacht een paar uitbundige exemplaren ertussen 🙂
Ingrediënten en bereidingswijze cupcake ijsjes
Voor 20 cakejes
cakejes
- 125 gram roomboter
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 2-3 eetlepels melk
- ijshoornbekertjes
- eventueel: roze kleurstof
- extra nodig: minimuffinvorm en spuitzak
botercrème
- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- eventueel: groene kleurstof
- extra: sprinkles en spuitzak met kartelmondje
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte) of voor hetelucht op 180 graden Celsius.
- Start met de basis van de botercrème.
- Doe de melk met de gezeefde bloem in een steelpan en breng dit al roerend zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager zodra het kookt.
- Laat het nog een paar minuten indikken. 5 minuten is waarschijnlijk genoeg. Als er een satéprikker in blijft staan, is het dik genoeg.
- Schep het op een bord en dek vervolgens af met plasticfolie. Laat dit volledig afkoelen.
- Doe alle ingrediënten voor de cakejes behalve de melk in de kom van de keukenmachine (foodprocessor) en meng tot een glad geheel.
- Doe de melk er beetje bij beetje bij en voeg naar wens roze kleurstof toe.
- Zet de ijshoornbekertjes in de minimuffinvorm. Zo blijven ze goed staan.
- Vul ze voor 3/4 met het cakebeslag. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak.
- Bak ze dan net iets onder het midden van de oven 15-20 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Maak nu de botercrème. Doe de roomboter met de poedersuiker in de kom van de standmixer.
- Mix vervolgens tot de suiker volledig is opgenomen en de botercrème licht van kleur en luchtig is.
- Laat de mixer draaien en doe er dan beetje bij beetje het afgekoelde melk-bloemmengsel bij.
- Voeg het vanille extract en eventueel de kleurstof toe.
- Doe de botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit tenslotte mooie toeven op de cakejes.
- Decoreer de cupcake ijsjes met sprinkles.
Gek op cupcakes? Probeer dan ook: chocolade cupcakes met chocolade frosting
Het recept voor de cupcakes is van Nigella Lawson en het recept van de botercrème van Laura’s Bakery
6 gedachten over “Cupcake ijsjes”
Geef een reactie
Wat zijn ze lief! En wat een leuke kleurtjes ook. Weet je nog waar je die bordjes vandaan hebt? Want die vind ik wel echt onwijs te gek!
Ohhh die ken ik! Zit hier in Haarlem ook! Ik ga toevallig a.s. donderdag met een vriendinnetje winkelen, dus ik zal meteen even kijken of ik ze kan vinden 🙂
Kun je de disco dip een ruimte tijd van te voren over de crème heen strooien of gaan de kleurtjes dan afgeven?
Kun je de discodip een ruime tijd van te voren over de crème strooien of gaan de kleurtjes dan afgeven?