Bosbessenplaatcake uit Delicious. hét zoetboek
Inhoudsopgave
De allerlekkerste zoete recepten
Als megafan van Delicious. magazine word ik ook heel blij van hun kookboeken. Er zijn er al 15 verschenen en kenmerken zich door alles wat Delicious. magazine ook heeft: smakelijke recepten die goed door iedereen te bereiden zijn. Met natuurlijk supermooie foodfoto’s om het geheel af te maken. In dit zoetboek vind je een verzameling van de allerlekkerste recepten uit 10 jaar Delicious. Magazine. Hoe ze hebben kunnen kiezen, is mij een raadsel want wat staan er iedere maand heerlijke recepten in maar het is ze gelukt! En ik maakte de bosbessenplaatcake uit Delicious. hét zoetboek.
Van ontbijt tot dessert
Het zoetboek staat vol met 132 verrukkelijke recepten van ontbijt tot desserts. Als ik het voorwoord van de hoofdredacteur Maureen Belderink mag geloven ben ik nog lang niet uitgebakken want zij zou werkelijk álles uit dit boek willen maken. Ik moet eerlijk bekennen dat alles er wel heel verleidelijk uitziet en er staat nogal wat op mijn to bake lijstje zoals een warm chocoladetaartje, tiramisu met limoncelloframbozen en boterkoek met amandelspijs en lemoncurd. Uiteraard vind je ook uitleg over ingrediënten, keukentools en bereidingstechnieken en daarmee heb je een compleet bakboek in handen. Een mooie aanvulling in je boekenverzameling met voor elk moment een geschikt recept!
Je koopt Delicious. hét zoetboek bij de (online) boekhandel voor € 17,95
Ingrediënten en bereidingswijze bosbessenplaatcake uit Delicious. hét zoetboek
Voor 12 personen
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Oven: ongeveer 30 minuten
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram gezeefde bloem
- 3 eieren
- 50 ml volle yoghurt
- 150 gram bosbessen (vers of diepvries)
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- mespunt zout
- Extra: een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm
Delicious. geeft als tip om 1 ei te vervangen door 50 ml extra yoghurt voor een smeuïger resultaat. Ik heb dat gedaan. Daarnaast zou ik de volgende keer wat citroenrasp en / of sap toevoegen voor wat extra pit.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Vet de vorm in en bekleed met bakpapier. Laat de randen overhangen zodat je de cake makkelijk uit de vorm kunt halen.
- Meng de bloem in een kom met een mespunt zout.
- Klop in een andere kom de roomboter met de 2 soorten suiker zacht, luchtig en romig. Gebruik hiervoor de platte haak als je een keukenmachine gebruikt.
- Voeg de eieren een voor een toe en meng ze goed door het botermengsel.
- Roer vervolgens de yoghurt erdoor.
- Spatel dan luchtig de bloem door het botermengsel en schep vervolgens het beslag in de vorm.
- Verdeel de bosbessen eroverheen en tenslotte het amandelschaafsel.
- Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.
- Bestrooi de cake eventueel nog met poedersuiker en snijd in 12 stukken.
Nog meer lekkers bakken met bosbessen? Bekijk dan het recept voor deze heerlijke Blueberry muffins
Dit kookboek heb ik gekregen van uitgeverij Fontaine. Deze review is gebaseerd op mijn mening en ervaring met het boek. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.