Bloedsinaasappelcake met kardemom

Bloedsinaasappelcake met kardemom

Ik vind ze zo mooi! Die roodgekleurde sinaasappels met hun karakteristieke smaak. Het is een combinatie tussen zoet, zuur en bitter en het zijn echte vitaminebommetjes want ze bevatten maar liefst 20% meer vitamine C dan normale sinaasappels. Het seizoen loopt van december tot en met april dus je hebt voorlopig nog even de tijd om deze overheerlijke bloedsinaasappelcake met kardemom te maken.

bloedsinaasappelcake met kardemom

Exotische cake

Door de toevoeging van rozenwater en kardemom is dit een heerlijke exotische cake. Door de yoghurt is hij bovendien erg smeuïg en met wat slagroom maak je hem helemaal af! Je kunt deze cake trouwens het hele jaar door bakken als je gebruik maakt van normale sinaasappels. Dan is het ook gewoon een superlekkere cake en doordat er alleen sap en rasp in de cake gaat, zie je er aan de buitenkant in ieder geval niks van 🙂 Ik maakte trouwens voor Francesca Kookt ook heerlijke bloedsinaasappelcakejes met earl grey, ook al zo’n aanrader!

ingrediënten bloedsinaasappelcake met kardemom

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 100 ml yoghurt
  • 70 ml + 2 à 3 eetlepels bloedsinaasappelsap (ongeveer 2 à 3 stuks)
  • zest van 1 bloedsinaasappel
  • 1 extra bloedsinaasappel
  • 3 eieren
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 tl rozenwater
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram poedersuiker
bloedsinaasappelcake met kardemom

Nog een cakevorm nodig?

bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier.
  • Doe de suiker met de zest in een kom en wrijf met je vingertoppen door elkaar zodat de geur goed in de suiker trekt.
  • Klop vervolgens de roomboter met de suiker luchtig en romig.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, kardemom en een snuf zout.
  • Roer de yoghurt, 70 ml bloedsinaasappelsap en het rozenwater door elkaar.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het boter suikermengsel.
  • Voeg dan in 3 keer het bloemmengsel en het yoghurtmengsel om en om toe.
  • Klop tot het net is gemengd en schep het beslag dan in de bakvorm.
  • Schil de laatste bloedsinaasappel dik en snijd er plakjes van. Leg die op het beslag.
  • Bak de cake in 55 – 70 minuten gaar. Controleer of de cake goed gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake goed. Verleng na 55 minuten de baktijd steeds met 5 minuten totdat de cake gaar is.
  • Laat de bloedsinaasappelcake met kardemom afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker los te kloppen met het bloedsinaasappelsap.
  • Verdeel het glazuur over de cake en serveer eventueel met wat slagroom.
bloedsinaasappelcake met kardemom

Meer met sinaasappel maken?

Ga jij deze bloedsinaasappelcake met kardemom maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.